ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ο Στάθης Παναγούλης διαγράφτηκε, αν και ευελπιστεί ….




Δεν απέχουμε ούτε 60 ημέρες από τις εκλογές της 20ης Σεπρτεμβρίου, και η  κυβέρνηση της συμφοράς υφίσταται αλλεπάλληλα κτυπήματα, καταγγέλλεται σε όλα τα βήματα, εγκαλείται από πολιτικούς αλλά και από απλούς πολίτες. Λόγου χάρη σήμερα, σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, άκουσα τον  Νίκο Χαρδαλιά, πρώην Δήμαρχο Βύρωνα  και υποψήφιο της Δεξιάς στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές, να κάνει σκόνη τους «Αριστερούς» αυτόμολους στο στρατόπεδο της  πιο σκληρής και κατεδαφιστικής μνημονιοκρατίας. Τον άκουσα και αναρωτήθηκα :  Ποιος βρίσκεται στα δεξιά ποιανού, η Δεξιά ή η «Αριστερά» της κολοτούμπας;

Τελευταία απώλεια της κυβέρνησης, που αναζητά πλέον νέους εταίρους και υποχρεώνεται  να προβληματιστεί για τα πόστα που πρέπει να παραχωρήσει στους νέους θεσιθήρες,  είναι ο Στάθης Παναγούλης.  Ο  οποίος και δήλωσε :

«Μέχρι τώρα έκανα πολύ μεγαλη υπομονή, ψηφίζοντας με μοναδικό στόχο να αποτραπεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ.

Έκανα πέτρα την καρδιά μου ψηφίζοντας - υπό την απειλή επικείμενου πολιτικού χάους - περικοπές εναντίον μεσαίων και φτωχών οι οποίοι μας στήριξαν για να μην τους πετσοκόψουμε άλλο τη ζωή.

Ηρθα αντιμέτωπος με τη συνειδησή μου και με τις αντιστασιακές μου αρχές, τις οποίες υπηρέτησα στα επτά δύσκολα χρόνια κατά της δικτατορίας, αποδεχόμενος με το μνημόνιο της 14ης Αυγούστου μείωση της εθνικής κυριαρχίας στη χάραξη της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της χώρας.

Υπακούοντας όμως στη θύελλα αντιδράσεων των πολιτών, αρνούμαι να οδηγήσω στον δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες, αφήνοντάς τους στο έλεος των τραπεζών που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής.

Για τους παραπάνω λόγους, κρίνοντας ότι δεν διακυβεύεται η συνοχή και η σταθερότητα της κυβέρνησης, απέχω από την σημερινή ψηφοφορία για τους ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ενώ θα συνεχίσω να στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρα σε κάθε προσπάθεια να ανακτήσει ο ελληνικός λαός την αξιοπρέπειά του και τα χαμένα του δικαιώματα».

Όπως και να το κάνουμε,  στον Παναγούλη και όχι μόνο ταιριάζει  ο καβαφικός στίχος :  «Μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου