ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΓΕΔΥ: Υποτιμά την ιστορία και το έργο του Κοινοβουλίου η τροπολογία για τα αυθαίρετα


Όταν ο  "οικολόγος Πράσινος"  Γ.Τσιρώνης  βρίσκεται εν δράσει, ο Τσίπρας αναγκαστικά "τα μαζεύει..."


pogedy

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 30.10.2015 η Ομοσπονδία μας, με Δελτίο Τύπου είχε δηλώσει ότι, αν κάτι στοιχειωδώς θα περίμενε κάποιος καλοπροαίρετος ψηφοφόρος της από μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται «για πρώτη ή για δεύτερη φορά αριστερά» είναι η κατ’ ελάχιστο τήρηση τόσο αυτών που διακήρυττε όταν ήταν στην αντιπολίτευση όσο και αυτών που έλεγε προεκλογικά. Πολύ δε περισσότερο, όταν λες και κάνεις κεντρικό σου σύνθημα ότι «ξεμπερδεύουμε με το παλιό οριστικά», οφείλεις αυτό τουλάχιστον να μην το αντιγράφεις στην πρώτη ευκαιρία και μάλιστα κακέκτυπα και καταστροφικά. Σε καμία πάντως περίπτωση δεν προσπαθείς να το ξεπεράσεις σε πολιτική νοοτροπία και υποκρισία, προσπαθώντας να υλοποιήσεις τις χειρότερες πρακτικές του πελατειακού, άνομου και χωρίς ασφάλεια δικαίου για τον νομοταγή πολίτη, κράτους.
Πολύ γρήγορα και για άλλη μια φορά η κυβερνητική πρακτική φρόντισε να δικαιώσει άμεσα και πλήρως τις θέσεις μας: νωρίς το απόγευμα της 05.11.2015 είδαμε να κατατίθεται στη Βουλή από τον αρμόδιο για τα δάση αναπληρωτή Υπουργό, κο Τσιρώνη, σε συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών, κο Κουρουπλή, τροπολογία – στην ουσία ντροπολογία – για την αναστολή των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων σε δάση και δασικές εκτάσεις, για τα οποία έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών.
Είχε βέβαια προηγηθεί έγγραφο – μνημείο κοινοβουλευτικής και διοικητικής άγνοιας – του εν λόγω Υπουργού Εσωτερικών, σύμφωνα με το οποίο η κύρωση των δασικών χαρτών θα γίνει από τη Βουλή των Ελλήνων !!!!
Η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε με τον πιο προσχηματικό και ψευδεπίγραφο τρόπο (ως προς το περιεχόμενο και την αιτιολόγησή της) και υποτιμά την ιστορία και το έργο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η Ομοσπονδία μας, χωρίς κανένα ενδοιασμό, τη χαρακτηρίζει αντι-συνταγματικό έκτρωμα που στρέφεται απευθείας κατά της λειτουργίας του Κράτους και των θεσμικών του λειτουργιών.
Ευτυχώς και έχοντας απέναντι την αντίδραση της πλειοψηφίας των Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η συγκεκριμένη τροπολογία αποσύρθηκε, μετά μάλιστα και την παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού. Θα πρέπει όμως, αν δεν το κάνουν οι ίδιοι έχοντας στοιχειώδη πολιτική ευθιξία, ο Πρωθυπουργός της Χώρας να αποσύρει άμεσα και τους πολιτικούς εμπνευστές αυτών των μεθοδεύσεων που προσβάλλουν το πολιτικό σύστημα.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΟΓΕΔΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου