ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Η ΑΔΕΔΥ στο συλλαλητήριο κατά των πλειστηριασμών

«Επαχθές σχέδιο» της κυβέρνησης χαρακτηρίζει η ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωσή της, «το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες, τα μεσάνυχτα, στη Βουλή», με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Όπως σημειώνει, το νομοσχέδιο «μεταξύ των άλλων, ανοίγει τον δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών» και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά σε συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα.
Επίσης υποστηρίζει ότι μόνο «ως κακόγουστος ευφημισμός μπορεί να εκληφθεί ο κυβερνητικός ισχυρισμός περί “επώδυνου συμβιβασμού” με τους δανειστές για το πρώτο πακέτο των 48 προαπαιτούμενων».
Πρόσθέτει ότι η συμφωνία που επετεύχθη «θα ανακουφίσει μόνο τους τραπεζίτες που χρεοκόπησαν με θαλασσοδάνεια τις τράπεζές τους, οι οποίες “διασώζονται” και πάλι με 10 δισ. ευρώ», ενώ «τα υπόλοιπα 2 δισ. της υποδόσης για την εξυπηρέτηση του επαχθούς χρέους συνοδεύονται από εξαιρετικά οδυνηρά μέτρα, ιδιαίτερα στο σοβαρό θέμα της πρώτης κατοικίας, που θα φέρουν σε απόγνωση δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά».
Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι είναι ανοιχτά, επίσης, μια σειρά σοβαρά θέματα για το «επαχθέστερο, πακέτο προαπαιτούμενων», όπως «το φορολογικό, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, η δημιουργία του επονείδιστου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και κυρίως η κατεδάφιση του Ασφαλιστικού Συστήματος, που απειλεί να ανατρέψει εκ θεμελίων τα ασφαλιστικά δικαιώματα παλιών και νέων ασφαλισμένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου