ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η Κύπρος να αξιοποιήσει τη ρωσσική εμπλοκή στη Μέση Ανατολή


Από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων



Η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να αξιοποιήσει κατάλληλα την εμπλοκή της Ρωσίας στις εξελίξεις της Ανατολικής Μεσογείου, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος(27.11.15), προσθέτοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την παραχώρηση στρατιωτικών διευκολύνσεων στη Ρωσική Ομοσπονδία όπως έγινε με τη Γαλλία.
Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για την Αθήνα και κληθείς να σχολιάσει τη διένεξη μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε πως «αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε είναι πως η εμπλοκή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο χώρο των εξελίξεων της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής αποτελεί μια ενθαρρυντική και μπορώ να πω θετική εξέλιξη, την οποία θα πρέπει και η Κυπριακή Δημοκρατία να την αξιοποιήσει κατάλληλα». Ήδη όπως έχουμε δηλώσει «θα πρέπει η κυπριακή Κυβέρνηση να σκεφτεί πάρα πολύ σοβαρά να παραχωρήσει και στη Ρωσική Ομοσπονδία τις ανάλογες στρατιωτικές διευκολύνσεις που έχει παραχωρήσει και προς τη Γαλλία, άλλη μία σημαντική, φιλική και υποστηρικτική του αγώνα μας, χώρα».
Επίσης, συνέχισε, «είναι πια ξεκάθαρο ότι οι άσπονδοι φίλοι μας, κυρίως οι Νατοϊκοι κύκλοι με επικεφαλής τις ΗΠΑ κάθε άλλο παρά θετική στάση τηρούν στις όλες διαδικασίες που εξελίσσονται στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής αλλά και του Κυπριακού. Σε αντίθεση με τη Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνει μια σταθερή, μια σθεναρή και σωστή συμπεριφορά απέναντι στη Κύπρο και στις εξελίξεις».
Τελευταίο παράδειγμα, ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος, «είναι η άρνηση του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να συναντηθεί με τον Μουσταφά Ακκιντζί στα κατεχόμενα και η οποιαδήποτε συνάντηση να γίνει σε ουδέτερο μέρος. Μακάρι και οι άσπονδοι φίλοι της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Προέδρου της Δημοκρατίας και των συνοδοιπόρων σε αυτή τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού να είχαν τουλάχιστον την ίδια συμπεριφορά».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου