ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Πολωνία: Θρίαμβος του ευρωσκεπτικιστικού PiS στις εκλογές

CZYNSKI

Σημείωση : Ο ανωτέρω τίτλος είναι δανεικός από την πηγή που καταχώρησε το συγκεκριμένο άρθρο.... Επομένως χρειάζεται κάθε επιφύλαξη για τον προσδιορισμό  "Ευρωσκεπτικισμός", δοθέντος ότι τα ευρωπαιοειδή σαπρόφυτα επιτίθενται εναντίον κάθε κριτικής αντίληψης  περί ευρώπης με κύρια όπλα την (πλέον μπανάλ και παρατραβηγμένη) συκοφαντία*...Γ.Σχ.

Σύμφωνα με έξιτ πολ της εταιρείας IPSOS, το PiS κερδίζει το 39,1% των ψήφων, ποσοστό που του δίνει 242 έδρες στο 460μελές κοινοβούλιο και τη δυνατότητα να κυβερνήσει μόνο του χωρίς να χρειασθεί να επιδιώξει τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού.
Οι φιλελεύθεροι κεντρώοι της Πλατφόρμας Πολιτών (PO) της απερχόμενης πρωθυπουργού Εύα Κόπατς έλαβαν 23,4% των ψήφων και εκλέγουν 133 βουλευτές.
Το αντισυστημικό κίνημα του ρόκερ Πάβελ Κούκιζ έρχεται τρίτο με 44 έδρες, το κόμμα Nowoczesna (Μοντέρνο) του νεοφιλελεύθερου Ρίσαρντ Πέτρου κερδίζει 22 έδρες και το αγροτικό κόμμα PSL, σύμμαχος των απερχόμενων φιλελευθέρων, 18.
Το κυβερνών κόμμα Πλατφόρμα Πολιτών παραδέχθηκε την ήττα του μετά τη δημοσιοποίηση του έξιτ πολ.
«Θυμηθείτε, δεν χάσαμε αυτά τα οκτώ χρόνια που πέρασαν», δήλωσε η Εύα Κόπατς. «Η Πολωνία είναι μια χώρα που προοδεύει από οικονομική άποψη, όπου η ανεργία είναι μονοψήφια. Σ' αυτή την κατάσταση αφήνουμε την Πολωνία σ' αυτούς που κέρδισαν σήμερα τις εκλογές», πρόσθεσε.
Η νίκη του PiS πιστεύεται πως θα βάλει τέλος σε σχεδόν μια δεκαετία οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας στην Πολωνία και μπορεί να απομακρύνει τη χώρα αυτή των 38 εκατομμυρίων κατοίκων από την ευρωπαϊκή της πορεία ....(ΣΣ τι λέγαμε; Ότι τα σαπρόφυτα συκοφαντούν πλαγίως και ασυστόλως οποιαδήποτε αμφισβήτηση του ευρωφασιστικού φαινομένου !) 

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι υπογράμμισε πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Πολωνίας μετά την πτώση του κομμουνισμού που ένα κόμμα θα κυβερνήσει μόνο του αυτή τη χώρα και είπε πως θα «τείνει χείρα» στα κόμματα που θα ήθελαν να συνεργασθούν με το PiS.
Όσο για την αριστερά, η οποία εκπροσωπούνταν από δύο αντίπαλους σχηματισμούς, δεν εκλέγει βουλευτές για πρώτη φορά από την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος το 1989, αφού δεν κατάφερε να υπερβεί το εκλογικό όριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου