ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

«Τελειώνουν» την Ελλάδα ελαχιστοποιώντας τις δαπάνες υγείας


της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

  Είναι γνωστό ότι τα οδυνηρά μέτρα λιτότητας που επέβαλαν οι «εταίροι μας» στην Ελλάδα έχουν ήδη οδηγήσει το 53% του πληθυσμού της σε επίπεδο διαβίωσης ανάλογο με αυτό που επικρατεί στον τρίτο κόσμο...
Λιγότερο, ωστόσο, γνωστό είναι το πιο απάνθρωπο, αλλά ταυτόχρονα και το πιο αποτελεσματικό μνημονιακό μέτρο εξόντωσης των Ελλήνων, που καταγράφει με την ψυχρότητα των αριθμών ο ΟΟΣΑ, για την περίοδο 2009-2015 και που αφορά τις δαπάνες υγείας.

  Οι συνθήκες που επικρατούν σε παγκόσμια κλίμακα, αν και σε διαφορετικό βαθμό για κάθε χώρα, με σπουδαιότερη βέβαια τη γήρανση του πληθυσμού, και στη συνέχεια την τεχνολογική πρόοδο, απαιτούν σημαντικές αυξήσεις στις δαπάνες υγείας. Η αύξηση αυτή προβλέπεται ότι θα φθάσει το 6-8% του ΑΕΠ στις δύο προσεχείς δεκαετίες. Ωστόσο, για την περίοδο 2009-2015 διαπιστώνεται επιβράδυνση της αύξησης των δαπανών υγείας, που αποδίδεται στη μείωση των μισθών εξαιτίας της κρίσης, αλλά που η ειδική μελέτη, του αρμόδιου για την πολιτική υγείας του ΟΟΣΑ Mark Pearson, την εκλαμβάνει ως παροδική.

  Σε καμία, όμως, από τις εμφανιζόμενες στον σχετικό πίνακα του ΟΟΣΑ, οικονομίες, διαπιστώνεται αυτός ο, πράγματι, ανελέητος εξανδραποδισμός που έχουν υποστεί οι δαπάνες υγείας στην Ελλάδα, στο διάστημα της εξεταζόμενης περιόδου. Συγκεκριμένα, για το σύνολο των οικονομιών του ΟΟΣΑ, ο μέσος όρος της ετήσιας αύξησης των δαπανών υγείας ήταν 4% για την περίοδο 2000-2009, ενώ μόνον 0.3% αντίστοιχα για τα έτη 2009-2014. Για την Ελλάδα, όμως, που η ετήσια αύξηση των δαπανών υγείας της, ελαφρά ανώτερη του αντίστοιχου Μ.Ο. του ΟΟΣΑ και ίση με 6%, στα χρόνια πριν από τα μνημόνια 2000-2009, καταποντίζεται κυριολεκτικά στα χρόνια των μνημονίων 2009-2015, καταγράφοντας ετήσια πτώση της τάξης του 7.5%.

  Θα έλεγα ότι «τα σχόλια περιττεύουν», καθώς δεν υπάρχει ισοδύναμο μέτρο, ικανό να επιταχύνει σε μεγαλύτερο βαθμό τη γενοκτονία των Ελλήνων, όσο αυτή η σταδιακή εξαφάνιση των δαπανών υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου