ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής καταγγέλλει...

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ Η ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ.
ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΡΑ.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής καταγγέλλει τη διοίκηση της εταιρίας Aluset που, ενώ είχε κάνει διακανονισμό για τα δεδουλευμένα που οφείλει στο σύνολο των εργαζόμενων, αποφάσισε από μόνη της να κάνει «κούρεμα». Και σα να μην έφτανε αυτό προχώρησε σε μια άδικη – τρομοκρατική συνδικαλιστική δίωξη.
Την Παρασκευή 16/10/2015 λίγο πριν το κλείσιμο κάλεσε το συνάδελφο, μέλος της εργοστασιακής επιτροπής του συνδικάτου μας, Αντρέα Τσίχλη και του ανακοίνωσε την απόλυση του.
          Καλούμε τους εργαζόμενους του εργοστασίου να δώσουν άμεσα απάντηση, να μην αφήσουν να περάσει η τρομοκρατία. Πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη που σκοπό έχει να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους, να σκύψουν το κεφάλι στην επίθεση της εργοδοσίας. Τους καλούμε με τη στάση τους να αναγκάσουν την εταιρία να πάρει πίσω την απόλυση και να δώσει όλα τα δεδουλευμένα τώρα, χωρίς καμία αναμονή.
          Καλούμε την εταιρία να λάβει σοβαρά υπόψη της πως οι εργαζόμενοι δε θα αφήσουν την επίθεση αναπάντητη. Αρκετά έκαναν υπομονή.


Με την οργανωμένη συλλογική στάση τους οι εργαζόμενοι έχουν δείξει ότι θα απαντήσουν στην επίθεση που δέχονται. Και έτσι θα συνεχίσουν.
         
          Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε οι εργαζόμενοι στην Aluset, όπως και στα άλλα εργοστάσια να σηκώσουν μπόι, να μη δεχτούν την επίθεση της εργοδοσίας και να παλέψουν για τις ανάγκες τους, μέσα από το συνδικάτο, ενάντια στους κεφαλαιοκράτες και όλους τους μηχανισμούς τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους στην Aluset να ενώσουν τη δύναμη τους, με εκείνη των εργαζόμενων του υπόλοιπου κλάδου. Να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 22/10/2015 στις 18:30 και στην απεργία στις 12/11/2015 ώστε να δείξουμε πως δεν είμαστε μόνοι στην επίθεση που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο με τα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη στήριξη και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, στα πλαίσια της ΕΕ.
Καλούμε τους εργαζόμενους να παλέψουν για ένα κίνημα μαζικό, διεκδικητικό που θα έχει σα στόχο να κάνει τα εργοστάσια και τα προϊόντα που παράγονται κοινωνική ιδιοκτησία για την κάλυψη των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου