ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Στέφανος Μάνος : ο ΕΝΦΙΑ και ο συμπληρωματικός φόρος είναι δήμευση της περιουσίας


Τρεις ωραίες παράγραφοι και μία για γέλια, συνιστούν  προϊόν της σκέψης του Στέφανου Μάνου, σεσημασμένου νεοφιλελεύθερου και επομένως  ιδεολογικού αντίπαλου της κλοπής….Με την ευκαιρία υπενθυμίζω την περίφημη διαμάχη Προυντόν- Μαρξ, του πρώτου λέγοντος ότι η ιδιοκτησία είναι κλοπή, και του δεύτερου αντιτάσσοντος ότι η ιδιοκτησία είναι σύστημα παραγωγικών σχέσεων…
Αυτό που μας επιτρέπει να καταλάβουμε ο Στέφανος Μάνος, είναι ότι εκτός από τον «νορμάλ» υπάρχει και ο Λούμπεν  Νεοφιλελευθερισμός. Ακόμη μας επιτρέπει να καταλάβουμε την ποταπότητα κάποιων που  έχουν αντικαταστήσει το αίτημα της κοινωνικής ισότητας  με το φθόνο. Τρίτο, μας επιτρέπει να γελάσουμε με το ανέκδοτό του περί «μαρξιστών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ» !!!!!. Γ.Σχ.   
Στέφανος Μάνος :
«Στα θεμέλια του πολιτεύματός μας, του τρόπου ζωής μας, είναι ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είμαστε ίσοι ενώπιον του νόμου και συνεισφέρουμε χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις μας (Άρθρο 4 του Συντάγματος). Έχουμε την πεποίθηση ότι η ιδιοκτησία (περιουσία) μας  τελεί υπό την προστασία του Κράτους και ότι δεν μπορεί να τη στερηθούμε παρά μόνο για δημόσια ωφέλεια και αφού προηγηθεί πλήρης αποζημίωση  (Άρθρο 17 του Συντάγματος)»..
«Ο ΕΝΦΙΑ και ιδίως ο συμπληρωματικός φόρος καταλύουν το Σύνταγμα διότι, για ίση περιουσία, άλλοι Έλληνες πληρώνουν πολλά και άλλοι τίποτε. Ο ΕΝΦΙΑ και ιδίως ο συμπληρωματικός φόρος συνιστούν δήμευση της περιουσίας διότι σε πολλές περιπτώσεις φορολογούν την ιδιοκτησία με ποσοστό μεγαλύτερο του 10% της πραγματικής αγοραίας αξίας (δήμευση σε 10 δόσεις)»,
 «Είναι εξοργιστική η ελαφρότητα των δημοσιογράφων και των συνεντευξιαζόμενων που δεν κρύβουν τη φθονερή χαρά τους ότι είναι δίκαιο να μην ισχύει το Σύνταγμα γι αυτούς που αυτοί θεωρούν πλούσιους.
Ερωτηματικά για την ιδιοκτησία υπάρχουν στα κομουνιστικά καθεστώτα. Εκεί όπου όλα πρέπει κατ' αρχήν να ανήκουν σε όλους. Όσο τα άρθρα 4 και 17 του Συντάγματος παραβιάζονται συστηματικά (και ανέμελα) από τους μαρξιστές υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και η ανάπτυξη θα παραμείνουν όνειρο απατηλό».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου