ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Aλέξης Μητρόπουλος : Ρήτρα κοινωνικής γενοκτονίας...

Την εκτίμηση ότι επίκεινται μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις διατύπωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Ένωσης για την υπεράσπιση της εργασίας.
«Πάμε σε μεγάλες μειώσεις συντάξεων. Η βιωσιμότητα του συστήματος θα πρέπει να ζητηθεί μόνο από δαπάνες ασφαλισμένων, συνταξιούχων και των ταμείων. Από εδώ και πέρα το κράτος εγγυάται μόνο τη βασική σύνταξη και φεύγει παντελώς από τη στήριξη των συντάξεων. Για τις μειώσεις του μέρους  πάνω από το βασικό όλα είναι ανοιχτά» τόνισε  στον ΑΝΤ1 ο κ.Μητρόπουλος.

«Η μείωση αφορά κυρίως τις υφιστάμενες συντάξεις.Μέχρι τώρα και οι εννέα μειώσεις γίνονταν επί του αρχικού ονομαστικού, τώρα η κυβέρνηση μπορεί να το μη το πράξει ή να επαναλάβει την ίδια πρακτική» υποστήριξε ο ίδιος.

«Αυτό δεν βγαίνει, μιλάμε για δανεισμό με ρήτρα κοινωνικής γενοκτονίας, άρα λοιπόν το πρόγραμμα αυτό δεν το αντέχουν οι αγρότες, οι ασφαλισμένοι, οι συνταξιούχοι.

Πρέπει η κυβέρνηση να δανειστεί με ρήτρα εθνικής αξιοπρέπειας κι όχι κοινωνικής ευθανασίας» είπε ο κ.Μητρόπουλος, τονίζοντας πως «από εδώ και πέρα θα μιλάμε για ρήτρα Ελλάδας.
Δεν υπάρχει βαρβαρότερη εκδοχή ασφαλιστικού, αν ισχύσει αυτό το οποίο έχει περιέλθει στο τρίτο μνημόνιο».     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου