ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

18 Οκτώβρη 1981


Πέρασαν 34 χρόνια από τότε. Τότε που το ΠΑΣΟΚ συνέτριβε τη «μαύρη» Δεξιά παίρνοντας το 48% των ψήφων ενός εκλογικού σώματος, που παρουσίασε πολύ μικρή αποχή.
34 χρόνια, από τότε που οι ΠΑΣΟΚανθρωποι κορύφωναν την πολιτική τους προπαγάνδα με το σύνθημα «Σοσιαλισμός στις 18»! Τότε που εκστόμιζαν κάτι ατάκες  του είδους π.χ. «ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ», που ήταν «δανεική» από διάφορους αντιεξουσιαστές της εποχής . Που χρησιμοποιούσαν το σύνθημα «ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ»…

Κανονικά όλα αυτά θα έπρεπε να μας είχαν εμβολιάσει στην παρασπονδία, στο  προεκλογικό παραμύθιασμα, στην πολιτικάντικη απάτη, στον λαϊκισμό . Θα έπρεπε εμείς οι παλιοί, που και τότε δεν  ΠΑΣΟΚιζόμασταν,  να είμαστε πιο ψύχραιμοι και μεθοδικοί. Θα έπρεπε  να θεωρούμε τους εαυτούς μας προπονημένους στο πολιτικό ψέμα.

Και όμως , αγνοήσαμε ότι και το ψέμα έχει τα παγκόσμια ρεκόρ του. Νομίσαμε ότι είχαμε ζήσει το μεγαλύτερο, ενώ υπήρχε το μεγαλυτερότερο : Ήταν το ψέμα του «σικέ» δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. Αυτό  που στη συγκεκριμένη  φάση  της σούπερ επιτάχυνσης της Ιστορίας, χρησιμοποίησε και επέβαλε  σε dt χρόνο  η «Αριστερά»  Τσίπρα και συντροφίας.

Μια που οι παραπομπές στον Λένιν πλεονάζουν, θα αναφερθώ στον «ρεβιζιονιστή» Μπερνστάϊν των αρχών του 20ου αιώνα. Έλεγε ο Μπερνστάϊν : «Το κίνημα είναι το παν- ο τελικός στόχος τίποτε». Κάπως σχετικά, αλλά πιο ριζοσπαστικά, εκεί κοντά στην μεταπολίτευση, λεγόταν : «Πολιτική είναι οι διαδικασίες». Και σήμερα, πολιτική δεν είναι τόσο ο απώτερος στόχος, όσο  η επιλογή ανάμεσα στο δρόμο της Αρετής και της κακίας.
Διαλέγουμε τον πρώτο, έστω κι αν το ΠΑΣΟΚ «δίδαξε» πως το ψέμα και η πολιτική απάτη αμείβονται με κυβερνήσεις  και συγκυβερνήσεις μερικών δεκαετιών…Ανεξάρτητα από συσχετισμούς δυνάμεων, δίνουμε  υπαρξιακή απάντηση μπροστά στην υπαρξιακή κρίση της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου