ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

H Zωή Κωνσταντοπούλου για το χρέος

«Όταν ξεκινούσαμε τη διαδικασία της Επιτροπής ένας νέος παιδί φοιτητής, ο Σταύρος Παπαϊωάννου, που τον γνώρισα εδώ μέσα ως έναν άνθρωπο που συμμετείχε στο κίνημα για το λογιστικό έλεγχο του χρέους και που τον κάλεσα να δουλέψει μαζί μου στην προεδρία της Βουλής, έκανε μια συγκλονιστική αφήγηση. 

»Περιέγραψε το δημόσιο χρέος και την κατάσταση των λαών που εκβιάζονται από το χρέος ως την κατάσταση κάποιου που ξυπνά και βρίσκεται στη μέση του πουθενά. Είναι σκοτάδι, είναι στο πέλαγος, σε μια βάρκα με κουπιά, δεν ξέρει πως βρέθηκε εκεί, ούτε γιατί, το μόνο ξέρει είναι ότι πρέπει να κάνει κουπί. Και είπε ο Σταύρος ‘τι άλλο είναι αυτό από δουλεία’. Αναφέρθηκε στα παιδιά αυτής της χώρας που γεννιούνται χωρίς να έχουν επιβαρύνει το δημόσιο προϋπολογισμό και με την πρώτη τους αναπνοή  καλούνται να πληρώσουν 32.000 ευρώ το καθένα. Κάθε μωρό είναι χρεωμένο με 32.000 ευρώ...... 

,,,,,Σήμερα, λυπάμαι που το λέω, αλλά κάθε μωρό αυτής της χώρας είναι χρεωμένο με 40.000 ευρώ γιατί με την εξουσιοδότηση υπογραφής του τρίτου μνημονίου η χώρα μας φορτώθηκε με άλλα 86 δις ευρώ σε δάνεια. 40.000 ευρώ για ένα μωρό δεν μπορεί να είναι δικαιοσύνη και δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε να προστατεύσουμε και αυτά τα παιδιά και τις επόμενες γενιές και την αλήθεια και τη δημοκρατία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου