ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

H Zωή Κωνσταντοπούλου για το πλατύ κοινωνικό μέτωπο


 Η Ζωή κατεβαίνει στις εκλογές,  φέρνοντας μια αύρα  νικηφόρας αισιοδοξίας  για την κατάκτηση της πρωτιάς - αντί των συμβατικών και πληκτικών  μηνυμάτων εκλογικής επιτυχίας…
Με ένα πολύ εποικοδομητικό  κάλεσμα  προς τους  Μανώλη Γλέζο, Μίκη Θεοδωράκη, Σοφία Σακοράφα και Πέπη Ρηγοπούλου,  ζητά « να δημιουργηθεί  ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο ως ανάχωμα στη μνημονιακή πολιτική».
 «Στα πέντε χρόνια Μνημονίων είναι η πρώτη φορά που οι δανειστές -εκβιαστές δεν αντιλέγουν σε μια εκλογική διαδικασία», ανέφερε η Ζωή  Κωνσταντοπούλου  στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΣΗΕΑ (1.9.15)σημειώνοντας ότι «πρώτο δείγμα που οι δανειστές επιχαίρουν είναι η δήλωση της κ. Μέρκελ για τον κ. Τσίπρα ότι δεν είναι μέρος της κρίσης αλλά μέρος της λύσης».
Σχολιάζοντας την  ομιλία του πρωθυπουργού στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, η . Κωνσταντοπούλου τον κατηγόρησε για προσπάθεια απαξίωσης όλων όσων αντιστέκονται και δεν προδίδουν τις αρχές και αξίες με τις οποίες τους εξέλεξε ο ελληνικός λαός.
 «Το ηχηρό, ιστορικό ΟΧΙ δεν μπορεί κανείς να το οικειοποιηθεί. Είναι του ελληνικού λαού που απέδειξε μέσα από τη διαδικασία του δημοψηφίσματος ότι τα πάντα είναι εφικτά».
«Η πολιτική δεν είναι ούτε κόλπο, ούτε παρτίδα στα χαρτιά….
Πολιτική είναι να λες στο λαό την αλήθεια, να ανοίγεις τα χαρτιά σου και όχι να ευτελίζεις τους θεσμούς. Πολιτική είναι να είσαι συνεπής σε αυτά που του υποσχέθηκες, να κάνεις αντίσταση, να είσαι διατεθειμένος να αναλάβεις το κόστος των απόψεών σου και να μπορείς να ενοχλείς», ανέφερε χαρακτηριστικά .


Παράλληλα, υποστήριξε ότι «οι εκλογές συναποφασίστηκαν με τους δανειστές - εκβιαστές, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό» και απέδωσε σκοπιμότητες στη διάλυση της Βουλής, που στόχο είχε, όπως είπε, να εκκαθαριστεί το πολιτικό τοπίο και να απαλλαγούν από όσους αντιστάθηκαν στα κατεπείγοντα και από την ίδια προσωπικά που αρνήθηκε να παραδώσει την σφραγίδα του Κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου