ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Όποιος καεί από τον Συριζα, φυσάει και τη ΛΑΕ…


Μέρος  του εκλογικού σώματος είναι ακόμη παγιδευμένο στην  ευρωφοβία – δηλαδή σε μια ιδεολογική συμπεριφορά  ψυχιατρικής αρμοδιότητας , ως   άσχετη με τον έλλογο και απολύτως δικαιολογημένο φόβο που μπορεί να αισθάνεται κανείς μπροστά σε μια νέα κατάσταση… Όμως το μέρος  εκείνο που  προβληματίζεται  όσον αφορά τη διαδοχή του ευρώ από το εθνικό νόμισμα,  αυξάνεται γοργά : Και τούτο γιατί όλο  και περισσότεροι πολίτες θεωρούν απολύτως  συζητήσιμη  την αποχώρηση  από ένα  πλαίσιο  που καταδικάζει   χώρα και  εργαζόμενους σε καλπάζουσα πτώχευση…
Η  αποχώρηση  από το ευρώ,  σε συνδυασμό με την  παύση εξυπηρέτησης του χρέους  συν την εθνικοποίηση των τραπεζών, θα εξωθήσει όλους   σε μια  ανίχνευση  των εντός και  εκτός ΕΕ  σχέσεων, όμως αυτή τη φορά η σχετική προβληματική θα είναι απολύτως χρήσιμη.
Αποχώρηση από το ευρώ δε  σημαίνει  απομονωτισμό,  ενώ η προβληματική για την  συνολική ΕΕ  υπερβαίνει την  άκριτη επιλογή των επιλογών της, στην ελληνική και διεθνή κλίμακα. Σήμερα η ΕΕ εξελίσσεται σε παράγοντα αστάθειας, σε άντρο επιθετικών σχεδιασμών και λεηλασίας της «περιφέρειας» - στην Ασία και στην Αφρική. Η Ευρώπη δεν είναι απλώς φρούριο αλλά ορμητήριο, που επινοεί διχαστικές και συγκρουσιακές καταστάσεις ακόμη και όταν  αυτές δεν υπάρχουν –  π.χ εναντίον  της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Υπάρχουν  πολλοί ΣΥΡΙΖΑΙΟγενείς πολίτες  που κριτικάρουν  το νέο σχηματισμό τις ΛΑΕ για επιλογές που έκανε ως "Αριστερή Πλατφόρμα"  μέσα στο κοινό πλαίσιο – πριν  ο νυν ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να αυτοχειριασθεί ως αντιμνημονιακό κόμμα.  Φυσικά δεν είναι καθόλου απίθανο να έχουν γίνει λάθη , ενώ αντίθετα  είναι βέβαιο ότι υπάρχει σημαντική υστέρηση της ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τον φαύλο ρόλο  της υπαρκτής ΕΕ στους περιφερειακούς πολέμους και στο τεράστιο κύμα διεθνούς προσφυγιάς. Όμως η ΛΑΕ δεν είναι λέσχη συζητήσεων και καταλογισμών ευθύνης, αλλά μαχόμενο σώμα. Και η συγκυρία δεν σηκώνει άλλη  συζητησιολαγνεία !

 Φίλοι, συναγωνιστές, σύντροφοι, μην ψειρίζετε τα οπίσθια της Μαϊμούς, μη διυλίζετε τον κώνωπα, μην ομφαλοσκοπείσθε, μην το ρίχνετε στον διαλογισμό εν ώρα μάχης. Μην απεραντολογείτε, μην αναλώνεσθε σε ανθυπολεπτομέρειες : Η Δημοκρατία και η Πατρίδα μας έχουν όλους ανάγκη !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου