ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Φάγαμε πόρτα, παρά τις κυβερνητικές θριαμβολογίες....


Ενώ η κυβέρνηση θριαμβολογεί για ευνόητους προπαγανδιστικούς λόγους εσωτερικής κατανάλωσης σχετικά με τις "επιτυχίες" που σημειώνει στις ΗΠΑ και την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας όλως περιέργως ισχυρίζεται ότι  στις ΗΠΑ βρήκε πιο ευήκοα ώτα από την Ευρώπη, η Ελλάδα  "τρώει πόρτα" εφ' όλης της ύλης από την αμερικάνικη ηγεσία.
Κατ' αρχάς δεν υπάρχει η παραμικρή δέσμευση, ούτε καν νύξη, ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την ανάγκη απομείωσης του ελληνικού χρέους. Τα περί του αντιθέτου είναι απόρροια ψιθύρων ή και δημιουργίας επικοινωνιακών εντυπώσεων. Οι ΗΠΑ ασφαλώς θα μπορούσαν να παροτρύνουν σε μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που θα αφορά την επιμήκυνση της αποπληρωμής του και κάποια, ενδεχομένως, μείωση των επιτοκίων, συνταγή όμως, που, περίπου, προωθούν, υπό προϋποθέσεις και στην ΕΕ  - και η οποία καθόλου δεν απαντά στο πρόβλημα της βιωσιμότητας του.
Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας υπέστη ψυχρολουσία όταν εκλήθη να παρακολουθήσει ως "παρατηρητής" τη συνάντηση για την αντιμετώπιση του ISIS στη Μέση Ανατολή και ταυτόχρονα στην ίδια συνάντηση να συμμετάσχει και η FYROM με το όνομα "Μακεδονία". Παρ' ότι ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε σε υψηλό επίπεδο το πρόβλημα έφαγε, κατά το κοινώς λεγόμενο, πόρτα, βρίσκοντας μπροστά του ένα τείχος που γρήγορα θα έχει δυσμενέστατες εξελίξεις για την Ελλάδα σε σχέση με τα τεκταινόμενα στη Βαλκανική. Η τροπή αυτή υποχρέωσε την Ελλάδα να μην παρευρεθεί στη συνάντηση, στην οποία, άλλωστε, κακώς επιζητούσε να είναι παρούσα, αφού δεν είχε δυνατότητα λόγου και κυρίως διότι ήταν ενταγμένη στους μονομερείς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, οι οποίες είναι κατ' εξοχήν υπεύθυνες για την γενική αποσταθεροποίηση και την εκ των πραγμάτων ενίσχυση του ISIS.
Τελικά, το μόνο που απομένει ως "επίτευγμα" για την ελληνική πλευρά είναι ότι κάτω από τις επιτυχίες των επαφών της με την αμερικανική πλευρά, μάλλον, ενταφιάστηκε ο αγωγός με ρωσικό φυσικό αέριο, που με βάση τη διακρατική συμφωνία θα έπρεπε να προχωρήσουν τα αναγκαία βήματα για την κατασκευή του.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που, κατά τον Πάνο Καμένο, είναι έτοιμη να προσφέρει ένα ολόκληρο νησί ως αμερικανονατοϊκή βάση μπορεί να αποδειχθεί ως η πιο φιλική προς τις ΗΠΑ απ' όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Μεγάλη η επιτυχία!
ΠΗΓΗ : ΙΣΚΡΑ Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου