ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Ισλανδοί και «οι δικοί μας» πλειοδότες φιλανθρωπίας….

Oι ειδήσεις αναφέρουν ότι περισσότεροι από 10.000 Ισλανδοί ( από το συνολικό πληθυσμό των 336.000 κατοίκων της χώρας) δηλώνουν (μέσω Facebook ) πρόθυμοι να  φιλοξενήσουν στα σπίτια τους Σύρους πρόσφυγες,  σε αντίθεση με τη κυβέρνηση της χώρας  που προτίθεται να  υποδεχθεί πολύ λίγους.
Αυτή η  αυθόρμητη, γενναιόδωρη ,  φιλάνθρωπη και άκρως υπεύθυνη στάση των Ισλανδών πολιτών, και μάλιστα χωρίς ιδεολογικές παντιέρες,    έκανε την υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων Εϊγκλό Χαρνταρντότιρ να ανακοινώσει  στο δίκτυο Ruv ότι οι αρχές καταγράφουν όλες τις προσφορές που έχουν αποτυπωθεί στο Facebook. Κι ακόμη ότι  εξετάζουν το ενδεχόμενο , στο πλαίσιο πάντα των ποσοστώσεων, να αυξήσουν τον αριθμό των προσφύγων που αναμένεται να υποδεχθεί η χώρα,  στον  τρομερό αριθμό των  50 ατόμων (!)το 2015 και το  2016 !
Μάλιστα : 10.000 Ισλανδοί πολίτες αναλαμβάνουν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ  και ΥΠΕΥΘΥΝΑ να φιλοξενήσουν πρόσφυγες,  έστω κι αν η κυβέρνησή τους συνεκτιμά και κάποιες άλλες επιβαρύνσεις που συνεπάγεται αυτή η φιλοξενία. Υποθέτω ότι αυτοί οι εθελοντές  «οικοδεσπότες» έχουν και κάποια συνείδηση της ευθύνης των Δυτικών κοινωνιών, που εξαπέλυσαν επιθετικούς και ληστρικούς πολέμους στην περιφέρεια παράγοντας έτσι ξεριζωμούς και φυγάδες. Και επειδή η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, θα ήταν άκρως ωφέλιμο για τους πολίτες της Ισλανδίας και όλης της Ευρώπης  να δρουν πολιτικά  προλαμβάνοντας πολέμους παρά αυτοπροτεινόμενοι  ως οικοδεσπότες.
Ενώ λοιπόν είχα κατά νου (όπως πολλοί άλλοι) αυτές τις σκέψεις- κάθε άλλο παρά  πρωτοποριακές ή πρωτότυπες – έπεσα πάνω στην εν όψει φωτογραφία.
Η φωτογραφία με αυτό το  γενικό  «καλωσορίσατε»(WELCOME), έχει πολιτισμό αλλά και  κάτι από την τζάμπα γενναιοδωρία   διαφόρων οργανώσεων ή ατόμων, που ενδεχομένως στον λοιπό βίο τους να  υπηρετούν  την εγωϊστική αντιοικολογική αρχή του ΝΙΜΒΥ (Not in my backyard, δηλαδή όχι τα σκουπίδια στην αυλή μου….).
Αλλά ας το πάρει το ποτάμι, ας πούμε ότι είναι μια δήλωση εγκαρδιότητας και φιλίας απέναντι στους κατατρεγμένους . Εκείνο όμως το « Fuck off tourists» τι το θέλανε;  Μήπως για να δείξουν ότι είναι τόσο πλειοδότες φιλανθρωπίας, ώστε διαολοστέλνουν τους τουρίστες; Και ποιανού την «πελατεία» δηλώνουν έτοιμοι να θυσιάζουν με αυτή τη συμπεριφορά; Τη δική τους ; ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΩ  !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου