ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Silver alert :Μπορείτε να βοηθήσετε;


ΠΡΟΛΟΓΟΣ :
Παρ’ όλα όσα τραγικά συμβαίνουν – στους ανθρώπους, στο χώρο,  στη φύση – οι μαχητές εναντίον των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές διατηρούν το γέλιο  τους, όπως επίσης την αίσθηση του γελοίου. Απόδειξη η εν όψει χιουμοριστική φωτοσύνθεση, απόδειξη  το ότι τραγουδούσαν το «νύχτωσε χωρίς φεγγάρι» όταν τα δακρυγόνα έπεφταν “σύννεφο”, κατά τη διάρκεια της τελευταίας διαδήλωσης : Θυμίζοντας κάπως   τον Σπαρτιάτη Διηνέκη του κλαμπ των 300, ο οποίος απάντησε στους απεσταλμένους του Ξέρξη που  απειλούσαν με βέλη τόσο πυκνά ώστε να  σκιάσουν τον ήλιο : «Τότε θα πολεμώμεν υπό σκιάν».
Ωραίο το χιούμορ το δικό μας, αλλά και το χιούμορ των άλλων πρέπει να γίνεται σεβαστό :Όταν ο υποφαινόμενος ανάρτησε στο φατσοβιβλίο την ακροστοιχίδα Σ.Κ.Ο.Υ.ΡΙ.Ε.Σ (Σηκωθείτε Κινητοποιηθείτε Ομαδοποιηθείτε Υποστηρίξτε Ριζοσπαστικούς Εξεγερσιακούς Σαματάδες) ένας "εισοδιστής" φρόντισε να την εξαλείψει ! Δεν ξέρω την ειδική ενόχληση  που προξένησα σε κάποιον ή κάποιους, πιθανότατα από τα κολλημένα ένσημα των συμμετοχών μου σε αυτό τον μαραθώνιο αγώνα κατά του χρυσού θανάτου. Έτσι όμως ή αλλιώς, εγώ θα συνεχίσω να παρεμβαίνω εκεί που θεωρώ χρήσιμη και διασκεδαστική την παρέμβασή μου. ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΧΙΖΑΣ


ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ περι Silver alert
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση, μόλις ανακοινωνόταν μια διαδήλωση και πορεία ενάντια στην καταστροφή των Σκουριών, χωρίς χρονοτριβή εξέδιδαν πύρινα δελτία τύπου και διετράνωναν το δίκαιο των αγωνιζομένων κατοίκων και την αλληλεγγύη τους προς αυτούς. Όταν στις Σκουριές γινόντουσαν επεισόδια, αμέσως, ακόμη και όταν ήταν σε εξέλιξη, έβγαιναν δημοσίως ακόμη και βουλευτές με μαλόξ στο πρόσωπο και τα καταδίκαζαν σε όλα τα προσκείμενα σε αυτούς ΜΜΕ, δηλώνοντας ότι όλα αυτά τα κάνει η κυβέρνηση, με μοναδικό σκοπό να τρομοκρατήσει το κίνημα.

Ακόμη και όταν μετά από ένα απλό ατύχημα φορτηγού χυνόταν μισό κυβικό υλικό μεταλλείου, το οποίο η εταιρεία αμέσως έσπευδε να μαζέψει, να σκουπίσει, να σφουγγαρίσει και απολυμάνει, δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεταν χωρίς χρονοτριβή επερώτηση στη Βουλή για το μεγάλο «οικολογικό έγκλημα». Όταν 4-5 άτομα προσαγάγοντο στην Αστυνομική Δ/νση Πολυγύρου, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε τη συμπαράστασή του, βουλευτές του ξενυχτούσαν μαζί με τους προσαγομένους και έδιναν απ’ευθείας συνεντεύξεις έξω από την Αστυνομική Δ/νση Πολυγύρου, κατηγορώντας τον κ. Δένδια.
Εχθές, συνέβησαν τόσα στις Σκουριές. Για πρώτη φορά προσήχθησαν 76 άτομα μαζικά, σχηματίστηκαν αντίστοιχες δικογραφίες, έμειναν μέχρι το πρωί στο Α.Τ. Πολυγύρου.

Στις Σκουριές έπεσε το «ξύλο της αρκούδας» και το χημικό της χρονιάς σε τέτοιο βαθμό, που από το πολύ χημικό νέφος, κάποιοι τραγουδούσαν το: «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι». Γυναίκες και παιδιά δεν μπορούν ακόμα να συνέλθουν και είναι με ισχυρές ημικρανίες, τάσεις για εμετό κ.λ.π. Μάλιστα, τα χημικά έπεφταν ακόμα και σε ευθεία βολή στα κεφάλια των αγανακτισμένων διαδηλωτών.

Μαθημένος εγώ από τις έντονες αντιδράσεις του «ελπιδοφόρου», «αξιόπιστου» και «αξιοπρεπούς» ΣΥΡΙΖΑ, έψαχνα τα μεσάνυχτα στον Πολύγυρο όπου βρισκόμουν μαζί με τον κόσμο, μήπως και δω κάποιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ή του νομού. Εις μάτην όμως. Έψαξα και στο διαδίκτυο να βρω κάποια ανακοίνωση όπως παλιά, και δεν μπόρεσα.
Κατόπιν τούτου, αναγκάσθηκα να απευθυνθώ στο “Silver Alert”. Μπορείτε να βοηθήσετε;

Εάν θεαθούν, επικοινωνείστε με τη “Γραμμή Ζωής“…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου