ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Oι Γερμανοί Πράσινοι και οι Die Linke στηρίζουν Τσίπρα

Δεν πέσαμε από τα σύννεφα και δεν νοιώσαμε καμιά απολύτως έκπληξη. Και οι μεν και οι δε, «Πράσινοι¨ και «Αριστεροί», είχαν  προ πολλού  το όνομα αλλά όχι τη χάρη της ριζοσπαστικής πολιτικής οικολογίας και της αντισυστημικής αριστεράς(αντίστοιχα).
Οι ανεκδιήγητοι Πράσινοι της Γερμανίας έχουν  από καιρό στερηθεί κάθε καινοτόμου και  ριζοσπαστικού πνεύματος. Κατά βάση είναι ένας εκλογικός μηχανισμός με ισχυρές μιντιακές διασυνδέσεις, που διαθέτει απλώς μια ομάδα στελεχών + ένα πελατειακό κοινό που ψωνίζει άνευρες πολιτικές, πρωτίστως ακίνδυνες  για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Όλο αυτό το μόρφωμα συντηρείται από τη διανοητική οκνηρία και την άρρητη σχέση κλεπταποδοχής του μόχθου των ξένων λαών, που έχει  διαταξική  (αλλά όχι και ολική) απήχηση στην γερμανική κοινωνία.
 Ούτως εχόντων των πραγμάτων είναι επόμενο να εξωραϊζουν – με σαφή δήλωση της προέδρου  Σιμόνε Πέτερ -  το τρίτο μνημόνιο ως νέο πρόγραμμα βοήθειας !  Γιατί  είναι αυτοί οι ίδιοι που τον Ιούνιο του 2012  δια στόματος Κον Μπεντίτ εξέφραζαν την ανακούφισή τους για την έκβαση των εκλογών !
Όσον αφορά τους αξιοθρήνητους Die Linke, που ακόμη «σκέπτονται» περί των γερμανικών επανορθώσεων προς τη χώρα μας, αυτοί
«στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα με όλες τις δυνάμεις τους, προκειμένου να κερδίσει και πάλι την πλειοψηφία για μια κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα. Μόνο με μια ισχυρή αριστερή κυβέρνηση υπάρχει η εγγύηση ότι θα εξαντληθούν τα κοινωνικά περιθώρια στο ευρωπαϊκό πακέτο εκβιασμού, ότι οι πλούσιοι και οι εύποροι θα κληθούν να πληρώσουν, ότι θα καταπολεμηθούν η διαφθορά και η φοροδιαφυγή και ότι θα εξασφαλιστούν περισσότερες δυνατότητες για κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας εντός Ευρωζώνης, όπως επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων.»
Με άλλα λόγια :  Ως πολιτικοί Ισαάκ Ασίμωφ, επινοούν «μαύρες τρύπες» φευγάτων πόρων στο ελληνικό διάστημα, λέγοντας ό,τι έλεγαν και οι Σαμαράδες, Παπανδρέου κλπ.  Ερμηνεύουν  την βούληση του ελληνικού λαού και εκθειάζουν ασύστολα  την ευρωζώνη, ανεξάρτητα από τις συγκεκριμένες λειτουργίες και την δράση της ως διεκπεραιωτικού μηχανισμού του  Δ Ράϊχ. 
Αν αυτό δεν είναι λειτουργία μηχανισμού δημοσίων σχέσεων του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, τότε τι είναι;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου