ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Kεντροαριστεροδεξιότητες


Σπανίως παραδέχομαι τον Ε. Βενιζέλο για τα καμώματά του, τώρα όμως είναι  στιγμή να το κάνω :  Ο Ε. Βενιζέλος διαμαρτυρήθηκε στην επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ  Φώφη Γενηματά για τις διαβουλεύσεις με τον  κ.Παπανδρέου, που έστησε τον Ιανουάριο του 2015 ένα προσωποπαγές κόμμα – εντός ημερών! – και με το οποίο  κατάφερε να μειώσει τα ποσοστά του «Βενιζελικού» ΠΑΣΟΚ, χωρίς να επωφεληθεί ο ίδιος….
Θα μου πει κάποιος, «εσένα τι σ’ ενδιαφέρει η έναντι τρίτου προσώπου προδοσία του  ΓΑΠ, τον οποίο  ανεβοκατέβαζες ως Παπανδρέου-Τσολάκογλου»;
Με ενδιαφέρει και με παραενδιαφέρει, ως δείγμα πολιτικού «πολιτισμού» μιας ολόκληρης κοινωνίας, η οποία θα έπρεπε να κυρώνει κάποιες  πράξεις με διαρκή περιφρόνηση. Με ενδιαφέρει και με παραενδιαφέρει, γιατί αν και τελείται σε αντίπαλο στρατόπεδο, είναι κάτι δηλωτικό κοινωνικοπολιτικής  ανοχής στην πολιτική παρασπονδία .
Με ενδιαφέρει γιατί αυτό τον κύριο, τον πολιτικά, ηθικά και ποινικά υπόλογο, συνάντησε χωρίς να ντραπεί και «ο δικός μας», Αλέξης Τσίπρας : Για να συζητήσουν επί  δυόμισι ώρες σε εγκάρδιο ύφος, φωτογραφιζόμενοι αντιστοίχως.
Οι ειδήσεις αναφέρουν ότι  συνεχίζονται «….με πυρετώδεις ρυθμούς οι διεργασίες μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών για το ενδεχόμενο κοινής καθόδου στις εκλογές μέσω ενός ενιαίου ψηφοδελτίου που θα αποτυπώνει τη συνένωση των κατακερματισμένων μέχρι σήμερα δυνάμεων του χώρου της Κεντροαριστεράς».

Πολλοί θα επιχειρήσουν να μεταφέρουν  τη δημόσια συζήτηση σε αιθέρια ιδεολογικά πεδία – κεντροαριστερά, κεντροδεξιά, και άλλα ηχηρά παρόμοια. Όμως η επιδιωκόμενη απόδραση από το κεντρικότερο όλων θέμα – δηλαδή την μνημονιακή αποικιοποίηση της χώρας – δεν θα τους «κάτσει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου