ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Πρωτοβουλία της Κούνεβα εναντίον της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων

Σχετικά : Τι έλεγαν μια φορά και ποιοί ήσαν οι λαλίστατοι "αντιμνημονιακοί" εναντίον της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων....


Πρωτοβουλίες επί της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας προαναγγέλλει η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα, δεσμευόμενη να φέρει στο Ευρωκοινοβούλιο το ζήτημα της προστασίας των θέσεων εργασίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στα αεροδρόμια που ελέγχει η Fraport.
Η Fraport είναι η γερμανική εταιρεία που διεκδικεί τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που παίρνουν τον δρόμο της αξιοποίησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, σε μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016.
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα υποδέχθηκε εντός της εβδομάδας στο γραφείο της στην Αθήνα δύο συνδικαλιστές του βορειοαμερικάνικου συνδικάτου UniteHere!, που -μεταξύ άλλων- εκπροσωπεί 33.000 εργαζόμενους σε χώρους αεροδρομίων σε πάνω από 75 αεροδρόμια στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά.
Οι συνδικαλιστές του UniteHere! γνωστοποίησαν στην ευρωβουλευτή την κατάσταση στα αεροδρόμια που έχει επεκτείνει της δραστηριότητές του ο γερμανικός όμιλος, κάνοντας λόγο για καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, ευρεία χρήση των υπεργολαβιών, μη τήρηση συλλογικών συμβάσεων, παραβιάσεις ωραρίου, ακόμη και μη καταβολή δεδουλευμένων.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη το αμερικανικό συνδικάτο είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Πανελλήνιου Συλλόγου Αερολιμενικών. Την Κ.Ο. εκπροσωπούσαν οι βουλευτές Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου (Β’ Θεσσαλονίκης), Μιχάλης Κριτσωτάκης (Ηρακλείου) και Στέφανος Σαμοΐλης (Κέρκυρας), όπου επισημάνθηκε το πώς στην Ελλάδα το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο διευκολύνει την έλλειψη σεβασμού στα εργασιακά δικαιώματα.
Προ ημερών σχετική ερώτηση για το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων εξέδωσαν 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τονίζεται πως το ποσό που εφάπαξ θα καταβληθεί από τη Fraport στο Ελληνικό Δημόσιο, ανέρχεται μόλις στο ύψος των καθαρών εσόδων του Δημοσίου από τα περιφερειακά αεροδρόμια – ήτοι 1,234 δισ. ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου