ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ν.Ε ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Ο μνημονιακός κατήφορος της Κυβέρνησης συνεχίζεται. Η αρχή έγινε με το ότι δεν ρωτήθηκε κανένα συλλογικό όργανο του κόμματος για την επαίσχυντη συμφωνία με τους τοκογλύφους - δανειστές. Στη συνέχεια στοχοποιήθηκαν συγκεκριμένοι σύντροφοι-ισσες για την συνεπή αντιμνημονιακή τους στάση, μάλλον διότι έκαναν την κωλοτούμπα του Τσίπρα να φαντάζει ακόμα πιο εντυπωσιακή. Τελευταίος σταθμός η άρον άρον προσφυγή στις κάλπες, πάλι δίχως να ρωτηθεί κανείς πέρα από τους ανθρώπους του σημιτικού εκσυγχρονισμού που από θέσεις κλειδιά εντός του Μεγάρου Μαξίμου κινούν τα νήματα. Γιατί τόση βιασύνη; Μήπως για να πιαστεί ο λαός στον ύπνο πριν ακόμα τελειώσει η καλοκαιρινή περίοδος; Μήπως γιατί η Κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά πως μόλις ξεκίνησε η εφαρμογή του πιο βάρβαρου μνημονίου θα χάσει και τα τελευταία ερείσματα που διαθέτει στις λαϊκές τάξεις;
Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν καλά καλά προλάβει να εδραιωθεί ως κόμμα των μελών μετατρέπεται βίαια σε αρχηγικό κόμμα πράγμα που δε συνάδει με τις αρχές της Αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να σκίσει τα μνημόνια που πολέμησε αδυσώπητα επί πέντε χρόνια, έρχεται να τα νομιμοποιήσει, να τα μονιμοποιήσει και να επικυρώσει τη μετατροπή της πατρίδας μας σε αποικία χρέους και προτεκτοράτο. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ που αντί να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα διαπλεκόμενα συστημικά ΜΜΕ φρόντισε να παραπέμψει το σχετικό νομοσχέδιο για μετά τις εκλογές. Γιατί άραγε;
Με την παρούσα ανοικτή επιστολή παραιτούμαστε από συντονιστές των Οργανώσεων Μελών και από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής. Μιας Νομαρχιακής Επιτροπής που κάποιοι θεώρησαν και εξακολουθούν να θεωρούν τσιφλίκι τους . Μιας Νομαρχιακής Επιτροπής που η ηγεσία της δε φρόντισε να συνεδριάσει εγκαίρως πριν την ψήφιση του Μνημονίου 3 παρά μόνον κατόπιν εορτής! Μιας Νομαρχιακής Επιτροπής της οποίας η πλειοψηφία από τότε που διαφάνηκε η προοπτική κατάκτησης της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, υποβάθμισε την ανάγκη των αγώνων μέσα από το κίνημα και υιοθέτησε την λογική της ανάθεσης. Που βγήκε να πανηγυρίσει την προεκλογικού χαρακτήρα απόφαση του Σκουρλέτη για προσωρινή αναστολή των εργασιών στις Σκουριές ενώ αυτή έπρεπε να είναι οριστική και αμετάκλητη. Μιας Νομαρχιακής Επιτροπής που δε βρήκε να πει μια λέξη για το ξεπούλημα της Χαλκιδικής μέσω του νέου υπερ-ΤΑΙΠΕΔ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς, κλείνει τον κύκλο του πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν. Άλλωστε παγκόσμια, κανένα κόμμα που εμφανίστηκε ως εντολοδόχος του ΔΝΤ δε γλίτωσε την κατάρρευση. Το ζητούμενο για όλους μας είναι να μείνει όρθιο το λαϊκό κίνημα και ο κόσμος της εργασίας. Ας είναι όλοι βέβαιοι ότι άπαξ και ο λαός χειραφετήθηκε δεν πρόκειται να ενσωματωθεί ξανά στο σύστημα. Ραντεβού στους δρόμους του αγώνα.

Δημήτρης Αμανατίδης, συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Προποντίδας, μέλος συντονιστικής γραμματείας ΝΕ
Αριστομένης Δήμου, αναπληρωτής γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής και συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Πολυγύρου
Σωτήρης Ληστής, συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Σιθωνίας
Γιώργος Παραλής, συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Κασσάνδρας

Την ανοιχτή επιστολή προσυπογράφει και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Σιθωνίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου