ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και το ξεπούλημα του νερού της Θεσσαλονίκης


Της Ελεάννας Ιωαννίδου 
Πρόλογος OIKONIKΗΣ : Από καιρό σε καιρό οι Οικολόγοι Πράσινοι, σχήμα κατεξοχήν ετεροκαθοριζόμενο από το κύρος των Πρασίνων της Ευρώπης (κύρος το οποίο μοσχοπουλάνε για χρόνια, ας είναι καλά οι μ@λ@κες που το αγοράζουν και οι οπορτουνιστές που το χρησιμοποιούν κατά πως τους βολεύει στη συγκυρία…), οι ΟΠ, λοιπόν,  εκβάλουν και κάποια νότα διαμαρτυρίας όταν δεν  χρησιμοποιούνται   για τα πολιτικά μικροθελήματα της κυβέρνησης ή όταν θυμούνται την κριτική αποστολή της Πολιτικής Οικολογίας.…  Στη τελευταία περίπτωση υπάγεται η  νότα της Ελεάννας Ιωανίδου, που επέχει σαφή  θέση  μαρτυρίας για το Who is who των ανθρώπων της νέας εξουσίας. Δοθείσης ευκαιρίας, σημειώνουμε :  Η  κριτική προϋποθέτει ανθρώπους που πατάνε πάνω στο δικό τους έργο, κι όχι στις έξωθεν πολιτικές χορηγίες….

ΕΛΕΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ:
Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών, δεχόμουν έντονη κριτική από τον τότε υποψήφιο δήμαρχο με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την δεδηλωμένη υποστήριξη των Γειτονιές σε Δράση - Οικολογία Αλληλεγγύη Πολιτισμός σε κινήσεις για την εξαγορά και τη συνεργατική διαχείριση του νερού της Θεσσαλονίκης από τους ίδιους τους καταναλωτές, όπως η Κίνηση 136, ώστε να γλυτώσουμε (και) τον κίνδυνο να ξεπουληθεί το νερό για το δημόσιο χρέος. Το σκεπτικό του ήταν πως η αυτοδιαχείριση είναι, λέει, ιδιωτική πρωτοβουλία, άρα καπιταλιστικό τρικ.
Τραγική ειρωνεία: ένα χρόνο μετά, με την ψήφο του ίδιου ανθρώπου, βουλευτή πλέον του ΣΥΡΙΖΑ, το νερό της Θεσσαλονίκης περνάει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στο fund των 50 δις για το δημόσιο χρέος.
Ευτυχώς, τουλάχιστον στον αγώνα για τη διάσωση του νερού της Θεσσαλονίκης, είμαστε αρκετοί και αρκετές που δεν ακολουθούμε καμία κομματική γραμμή. Δυστυχώς, ο αγώνας αυτός έχει πολύ δρόμο ακόμα και, όπως κάθε αγώνας στις μέρες μας, ΔΕΝ τελείωσε με ένα δημοψήφισμα.
Υ.Γ. Δεν σχολιάζω καν ότι από το γραφείο άλλου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ μας ζητήθηκε, αμέσως μετά τις εκλογές του Γενάρη, να αποσύρουμε την προσφυγή μας στο ΣτΕ ενάντια στη μεταβίβαση των μετοχών της ΕΥΑΘ στο ΤΑΙΠΕΔ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου