ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας στο πόδι…


Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αμέσως μετά την κατάθεση του σχεδίου νόμου του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας στη Βουλή, συνεκλήθη και συνεδρίασε εκτάκτως στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας. Οι δικηγόροι κρίνουν ότι το Νομοσχέδιο περιέχει κραυγαλέες αστοχίες, παραβιάζει τις αρχές της δίκαιης δίκης και πλήττει τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
Αφού μελέτησε το κείμενο του κατατεθέντος νομοσχεδίου, η Συντονιστική Επιτροπή διέκοψε τη συνεδρίαση της και αντιπροσωπεία της, με επικεφαλής το Πρόεδρο της Ολομέλειας κ. Αλεξανδρή, συναντήθηκε με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στους οποίους ανέπτυξε τις πάγιες θέσεις του δικηγορικού σώματος επί του επίδικου νομοσχεδίου.
Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της Συντονιστικής συναντήθηκε με τον Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσο Κορωνάκη και τους εισηγητές-βουλευτές του κόμματος κατά τη συζήτηση στη Βουλή, κ. Συρίγο και Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη.
Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη, τον  εισηγητή βουλευτή του Ποταμιού κ. Χατζηδημητρίου και τον βουλευτή του κόμματος κ. Φωτήλα.
Ακολούθως η αντιπροσωπεία της Σ.Ε επισκέφθηκε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και είχε συνάντηση με την πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά, παρουσία του εισηγητή στη Βουλή, Ανδρέα Λοβέρδου.
Η αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής επισκέφθηκε εν συνεχεία το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο ενώ λίγο αργότερα συναντήθηκε και με τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, Νίκο Δένδια.
Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής διατύπωσαν προς όλους τους συνομιλητές τους το καθολικό αίτημα των Δικηγορικού Σώματος για απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου