ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

O Βαρουφάκης καταθέτει :

".....Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε το νόμισμα. Η θέση μου ήταν, εάν μας έκλειναν τις τράπεζες, που ήταν ένα μέτρο απίστευτα ισχυρό και επιθετικό, θα έπρεπε να απαντήσουμε στον ίδιο βαθμό αλλά χωρίς να περάσουμε το σημείο μη επιστροφής. Θα έπρεπε να εκδώσουμε τα δικά μας εντάλματα ή να ανακοινώσουμε έκδοση δικής μας ρευστότητας σε ευρώ, να περικόψουμε τα ελληνικά ομόλογα που από το 2012 είχε η ΕΚΤ ή τουλάχιστον να ανακοινώσουμε την πρόθεσή μας να το κάνουμε και να πάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδας. ήταν τα τρία μέτρα μου σε περίπτωση που η ΕΚΤ θα έκλεινε τις τράπεζές μας.

(...). Προειδοποίησα τους συναδέλφους μου για το τι θα συνέβαινε, για να μας κάνουν να δεχτούμε μια ταπεινωτική συμφωνία. όμως όταν ήρθε η στιγμή, με τη δυσπιστία πολλών, η πρότασή μου απορρίφτηκε. Με στήριξε μόνο ένας άλλος υπουργός. Με διέταξαν να κλείσω τις τράπεζες σύμφωνα με την εντολή της ΕΚΤ και της ΤτΕ και παρότι ήμουν αντίθετος, το έκανα γιατί δέχομαι τις συλλογικές αποφάσεις.

(απόσπασμα από την συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην EL PAIS, εδώVaroufakis: “No voy a aceptar esto, que no cuenten conmigo” )


Αποκαλυπτική και η συνέντευξη του στο “the press project”, διάρκειας 1ώρα και 40 λεπτά. Αξίζει να την δείτε. 

Ο Γ. Βαρουφάκης δείχνει πως η απουσία διαπραγματευτικής πολιτικής ήταν αυτή που οδήγησε στον “μονόδρομο” του μνημονίου και την πλήρη υποταγή της χώρας στις μαφίες της ΕΕ. Οι πολιτικές ευθύνες της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες. Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από επικοινωνιακές πολιτικές, θα πρέπει να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό, αλλά και στο κόμμα της...

ΠΗΓΗ :  ΕΟΣ,  http://enosy.blogspot.gr/2015/07/blog-post_79.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου