ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Στην Αίγινα, εκδήλωση για την Κύπρο (για να μην ξεχνιόμαστε....)

Της Ομάδας Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εφέτος στην Αίγινα η τέταρτη συνεχόμενη πολιτική εκδήλωση-συζήτηση για την τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου .
Οι εμπεριστατωμένες εισηγήσεις των κυρίων Ήφαιστου Π. και Ιωαννίδη Π., ικανοποίησαν τους παρισταμένους συμπολίτες που είχαν αθρόα προσέλθει, παρότι ο τουριστικός εποχικός φόρτος επιδρά ανασταλτικά στη συμμετοχή των επαγγελματιών του νησιού. Η συζήτηση  που ακολούθησε, πρόσθεσε  στην αντίληψή μας για τις πολιτικές σχετικά με το κυπριακό πρόβλημα -  πρόβλημα παράνομης στρατιωτικής κατοχής και ρατσιστικής βίας από την Τουρκία και τον στρατό της. Προτάθηκε η καθιέρωση  διαρκούς διυπουργικής συνόδου Ελλάδας-Κύπρου, για την συμπαράταξη  του μαχόμενου ελληνισμού που σήμερα δυσπραγεί οικονομικά και απειλείται εθνικά στα δυο ελληνικά κράτη .
Πολύ θετική υπήρξε και η συμβολή της μικρής εισήγησης του δημάρχου κυρίου Μούρτζη που εφέτος είχε συμπεριλάβει την εκδήλωσή μας στο δημοτικό πρόγραμμα. Άριστες εντυπώσεις προκάλεσε και η παρέμβαση του πανοσιολογιότατου π. Σάββα,  εκπροσώπου του μητροπολίτη Εφραίμ της εκκλησιαστικής περιφερείας μας. Παρευρέθηκαν επίσης και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων ενώ ολόκληρη η εκδήλωση μαγνητοσκοπήθηκε και προβάλλεται στο «aeginaportal» και στο «βήμα Σαρωνικού». Στο you tube προβάλλεται στην διεύθυνση: http://youtu.be/KDptIrsl8Dk
* Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όσους συνεισέφεραν με τις προσφορές τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης: το μουσείο Χρήστου Καπράλου, το ζαχαροπλαστείο "Αιάκειον", το βιβλιοπωλέιο "Λυχνάρι", την Κοινοπραξια Πλοίων Αργοσαρωνικού, την ταβέρνα "Δρομάκι", τον ηλεκτρολόγο Χ. Νεστορίδη, ανώνυμο ανθοδέτη, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου