ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Βίοι Βαρουφάκειοι

Τι καλό πάλι έβγαλε ο Γιάννης  Βαρουφάκης ώστε να το ειρωνεύεται ο Δημήτρης Παπαδημούλης ως ανάξιο σχολιασμού;
Μα πριν απ’ όλα, αυτό το «Τρόϊκα», περί του οποίου λύσσαξε ο κομφορμιστικός λόγος προκειμένου να το εμφανίσει εξημερωμένο, ως «θεσμοί»….
Κατά δεύτερο λόγο  την απόφασή του να καταψηφίσει το νέο Μνημόνιο.
«Αυτή η συμφωνία που προωθείται είναι μέρος του σχεδίου Σόιμπλε για να πετύχει το Grexit που έχει σχεδιάσει……Η κυβέρνηση με τη συμφωνία κάνει το καλύτερο δώρο στον Σόιμπλε… Τα χρήματα που προβλέπονται από την αύξηση του ΦΠΑ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εισπραχθούν. Ούτε υπάρχει κανείς -ακόμα και στην κυβέρνηση- που πιστεύει ότι το 2018 θα επιτευχθεί πλεόνασμα 3,5% ή φέτος θα υπάρξει πλεόνασμα 1%. Οπότε ο Σόιμπλε θα δικαιούται να πει: ‘‘Καμία κυβέρνηση στην Ελλάδα, δεξιά ή αριστερή, δεν μπορεί να πιάσει τους στόχους. Εμείς πάλι τους δώσαμε λεφτά, αλλά αυτοί μόνο προβλήματα είναι. Μόνη λύση συνεπώς και για την ίδια την Ελλάδα και για την Ευρώπη είναι το Grexit’’. Εγώ λέω ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να του δώσουμε τέτοιο δώρο του Σόιμπλε, γι’ αυτό και θα καταψηφίσω τη συμφωνία».
Επίσης ο Βαρουφάκης διέψευσε  , μέσω Twitter, δημοσίευμα της «Καθημερινής» που κάνει λόγο για δικό του  μυστικό σχέδιο  επιστροφής στη δραχμή.

«Λοιπόν, ετοιμαζόμουν να “χακάρω” τα ΑΦΜ των ελλήνων πολιτών; Είμαι εντυπωσιασμένος από τη φαντασία των συκοφαντών μου».
 Γράφει ο  Βαρουφάκης:

«Προς Τρόικα Εσωτερικού: Αναφέρθηκα επισήμως στην ενσωμάτωση συστήματος πληρωμών στο Taxisnet»,  παραπέμποντας στα όσα είπε κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου στον Ευκλείδη Τσακαλώτο….
ΥΓ. ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Καλά όλα αυτά, αλλά δυστυχώς διακινούν και τη συνηθισμένη  υπόρρητη φοβία έναντι του εθνικού νομίσματος. Και προκαλούν όλους  τους νοήμονες πολίτες της χώρας, που δεν υπηρετούν την βλακώδη και μαζοχιστική εμμονή στο ευρώ…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου