ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΔΗΚΚΙ : ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!


Σε μια χώρα με πραγματική πτώση του ΑΕΠ πάνω από 28% τα τελευταία πέντε χρόνια και πραγματική ανεργία πάνω από 30% είναι ευνόητο ότι το πακέτο των βαθιά αντιαναπτυξιακών και εξίσου μονεταριστικών και αντιλαϊκών μέτρων που συμφωνήθηκε με την  Ε. Ένωση και συνιστά την ολική επαναφορά των Μνημονίων σύντομα θα καταλήξει σε αυτό που υποτίθεται πως επιχειρεί να αποτρέψει: Στην τελική χρεοκοπία της χώρας!
Η διαφορά της προηγούμενης χρεοκοπίας από την άτακτη χρεοκοπία  με την οποία μας απειλούν εάν επιλέξουμε το ΟΧΙ όπως απαίτησε με συντριπτικά ποσοστά πριν πέντε μόλις ημέρες ο λαός αψηφώντας ένα όργιο πιέσεων και εκβιασμών βρίσκεται στο ότι θα πρόκειται για μια «ελεγχόμενη από την Ευρωζώνη και το ΕΥΡΩ χρεοκοπία».
Θα πρόκειται για μια μόνιμη χρεοκοπία που θα συνοδεύεται και από την υπαγωγή και τον εγκλεισμό της χώρας στην ομάδα των οικονομικά υπανάπτυκτων χωρών που δημιουργεί η Ε. Ένωση για να «στεγάσει» τις πρώην Ανατολικές χώρες (χώρες της Κεντρικής Ευρώπης).
Δεν είναι επομένως όσοι αντιτίθενται στον μονόδρομο της Ευρωζώνης αυτοί που ζητούν την απομάκρυνση απ΄ την Ευρώπη. Από την Ευρώπη ζητούν να μας απομακρύνουν όλοι όσοι στο όνομα της «Ευρωπαϊκής Ιδέας» πασχίζουν να μας οδηγήσουν στον στόχο των μισθών και των συντάξεων των 350 ΕΥΡΩ και στο αντίστοιχο επίπεδο Οικονομίας.  
Από το 2010, με την διαρκή απειλή της «άτακτης χρεοκοπίας» μέσω της διακοπής παροχής ρευστότητας, η Γερμανία ηγούμενη του Ευρωπαϊκού Βορρά σύρει την Ελλάδα από Μνημόνιο σε Μνημόνιο.
Την οδηγεί βήμα βήμα στην μετατροπή σε σύγχρονο προτεκτοράτο και αποικία εντός των Ευρωπαϊκών ορίων μέσα από μια μη αναστρέψιμη χρεοκοπία, η οποία, αν λάβει κανείς υπόψη του τις επιδιώξεις των ΗΠΑ και Τουρκίας για αλλαγή των συνόρων στην περιοχή εύκολα μπορεί να μετεξελιχθεί και σε νέα εθνική καταστροφή.
Καθοριστικό ρόλο στην προώθηση των τεσσάρων ως τώρα Μνημονίων και στο εξελισσόμενο πογκρόμ κατά του ελληνικού λαού έχει παίξει η βοήθεια που προσφέρθηκε από την ελληνική άρχουσα τάξη και το πολιτικό καθεστώς των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να προσθέσει - έστω υπό καθεστώς εκβιασμού - έναν ακόμη κρίκο, τον τελευταίο, στον βρόγχο γύρω από τον ελληνικό λαό. Άλλωστε είναι γνωστό ότι τα νέα υφεσιακά μέτρα πολύ σύντομα θα επιφέρουν νέα έλλειψη ρευστότητας λόγω του περαιτέρω παγώματος της Οικονομίας με επακόλουθη νέα μείωση των εσόδων του κράτους και κατ΄ επέκταση νέο «αδιέξοδο» και νέο κύκλο εκβιασμών από τους «δανειστές».

Η πορεία αυτή η οποία διαιωνίζεται με την νέα Συμφωνία δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν υπάρχουν περιθώρια για επανάληψη του λάθους της Συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Χρειάζεται να επανεκτιμηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η όλη κατάσταση και να παρθούν τώρα - έστω και αργά - οι αποφάσεις αλλαγής της ακολουθούμενης στρατηγικής που δεν πάρθηκαν τότε:
-Χρειάζεται άμεση προετοιμασία πολιτικού σχεδίου απαλλαγής από το ασήκωτο φορτίο του εν΄ πολλοίς πλασματικού και σε ένα μεγάλο βαθμό ήδη αποπληρωμένου χρέους.
-Χρειάζεται προετοιμασία για την απαλλαγή από τον διαρκή εκβιασμό της έλλειψης ρευστότητας που παράγουν και θα εξακολουθούν να παράγουν οι μηχανισμοί της Ε. Ένωσης (ELA, ΕΚΤ, ESM κ.ά.) ακόμη και μετά από μια νέα Συμφωνία.
-Χρειάζεται άμεσος έλεγχος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, χωρίς τον οποίο δεν μπορεί να γίνει καμία ουσιαστική συζήτηση για  επανεκκίνηση της Οικονομίας, και χρειάζεται παράλληλα να συλληφθεί και να δημευθεί ο παράνομος πλούτος που αποθησαυρίσθηκε από την ελληνική άρχουσα τάξη και το διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς της τελευταίας 20-ετίας.
-Χρειάζεται η αποκατάσταση των στοιχειωδών δημοκρατικών κανόνων Πληροφόρησης που έχουν καταργηθεί από την λευκή τρομοκρατία και την καταιγίδα παραπληροφόρησης μεγάλων Μ.Μ.Ε.
Χρειάζεται τέλος στην θέση της υπάρχουσας «εθνικής συνεννόησης» και των διαπραγματεύσεων κορυφών με την Δεξιά της ΝΔ και την νέο-Δεξιά των ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού να τεθεί η μεγάλη «λαϊκή ενότητα» που εμφανίσθηκε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και φάνηκε ικανή να εγγυηθεί την δημοκρατική άμυνα στην επίθεση εναντίον κάθε σχεδίου εξόδου από τα σημερινά αδιέξοδα.
Γραφείο τύπου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου