ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Η Πύρρεια νίκη του νέου Μνημονίου


Αυτή  η  «μεγαλειώδης νίκη» του Νομοσχεδίου με τους 251 ψήφους έναντι των 32 ΟΧΙ και των 8 αποχών, δεν είχε ως κύρια απώλεια την ρητή διάσταση  βασικών στελεχών της κυβέρνησης (Λαφαζάνης, Στρατούλης, Κωνσταντοπούλου κ.α), αλλά πρωτίστως την μείωση του γοήτρου της υπαρκτής πολιτικής. Γιατί πέρα από την ουσιαστική ενδυνάμωση της  «Χρυσής Αυγής», η νίκη των 251 θα ενισχύσει  στην ευρύτερη κοινωνία το γνωμικό  «όλοι τα ίδια σκατά είναι»….
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ποτέ αυτό που θέλησε να είναι, οι ευρωκλαυθμηρισμοί και οι όρκοι στην ευρωζώνη δεν θα τον διασώσουν από τις κατραπακιές των «εταίρων», η χώρα δεν θα ορθοποδήσει ούτε άμεσα ούτε βραχυπρόθεσμα.
Σε αυτό το απίστευτο αδιέξοδο στο οποίο οδηγηθήκαμε με κύρια ευθύνη την αφέλεια και τον εμπειρισμό (το «βλέποντας και κάνοντας»)  της  ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η διέξοδος  θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Σε κάθε πάντως περίπτωση αυτή η διέξοδος  θα αναζητηθεί  μέσα από την οπτική δυο στελεχών, που στοιχήθηκαν χωρίς μασημένα λόγια με το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου :

Π. Λαφαζάνης :
Η χώρα θα έχει αύριο, αν όλοι μαζί κάνουμε παρελθόν την ευρω-νεοαποικιοκρατία και η Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, χαράξει - χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, με ικανή ρευστότητα και βαθιά διαγραφή του χρέους- μια νέα πορεία προοδευτικής ανασυγκρότησης της παραγωγικής μας βάσης, της οικονομίας και της κοινωνίας».
Ζ. Κωνσταντοπούλου : Ο ελληνικός λαός  είπε ένα γενναίο και περήφανο, ιστορικό όχι στα μνημόνια της υποτέλειας, στα τελεσίγραφα, σε νέα μέτρα εξαθλίωσης. Αυτό το όχι οι δανειστές επιμένουν να το μετατρέψουν σε ναι.

Κατά τα άλλα , η Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι τιμά τον Αλέξη Τσίπρα, όμως αυτό στ’ αυτιά των κοινωνικών αναλυτών ήχησε  ως «απόρριψη cum lauda» - μετ’ επαίνων…. Γιατί είναι φανερό πλέον, ότι άνοιξε  ο δρόμος για βαθιές αλλαγές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ …


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου