ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Αμερικανική βολή εναντίον του ΔΝΤ…. Εννέα  μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου Αντιπροσώπων και ένας Γερουσιαστής απευθύνθηκαν στην Κριστίν Λαγκάρντ προ ημερών  για το ελληνικό πρόβλημα. Η επιστολή επιβεβαιώνει   για άλλη μια φορά ότι η ελληνική κοινωνία της κρίσης, δεν είναι  μοναχική και  «ανάδελφη»…


Η επιστολή :  ".. ανησυχούμε για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, των οποίων το ΔΝΤ είναι μέλος. Σε περίπτωση μη συμφωνίας δεν θα υπάρξει μόνο πλήγμα στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία αλλά και στην παγκόσμια.
Οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις και η πιστωτική ασφυξία που έχουν επιβληθεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ώστε να αναγκάσει τους Έλληνες για παραχωρήσεις, έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στην ύφεση και καθιστούν δύσκολη την ανάκαμψη.
Ανησυχούμε από τις πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων του Ταμείου για την "σκληρή γραμμή" με την οποία απαιτούν από την Ελλάδα οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Οι Έλληνες έχουν υποφέρει επί έξι χρόνια, μειώθηκε δραματικά το ΑΕΠ τους, αυξήθηκε η ανεργία, μειώθηκαν οι μισθοί.
Πέσατε έξω στις προβλέψεις σας ενώ δεν υπήρξε ανάκαμψη. Η πιστωτική ασφυξία της ΕΚΤ οδήγησε στην φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες.
Τα ελληνικά νοσοκομεία δεν χρηματοδούνται πλέον! ΟΙ Έλληνες μεταρρύθμισαν και μείωσαν τον δημόσιο τομέα όπως τους ζητήθηκε. Πέτυχαν την μεγαλύτερη οικονομική προσαρμογή εντός της ζώνης του ευρώ ενώ το ΔΝΤ αναγνώρισε ότι τα μέτρα λιτότητας κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία.
Το ΔΝΤ αναγνώρισε επίσης τα λάθη του στις προβλέψεις για το πρωτογενές πλεόνασμα. Η Ελλάδα χρειάζεται μία λύση και έχει δείξει  προθυμία  για συμφωνία. Η Ελληνική κυβέρνηση εκλέχθηκε με ισχυρή εντολή να αλλάξει το πρόγραμμα....
Ως μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ προσέξαμε την πρωτοφανή δυσκολία του ΔΝΤ να βρει λύση και αυτό έχει παγκόσμιες επιπτώσεις όχι μόνο επειδή κάποιες χώρες χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο Ταμείο....
Είναι γνωστό ότι θέλετε θεσμικές αλλαγές... Αν το ΔΝΤ θεωρηθεί υπεύθυνο για επιπλέον ζημιά στην ελληνική οικονομία - όπως οι τωρινές απαράδεκτες επιπτώσεις-  ή οικονομική κατάρρευση,  δεν θα υπάρξει πλειοψηφία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για τις αλλαγές  που ζητάτε...»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου