ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Οικολόγοι Ριζοσπάστες: Η ευρω- αποικιοκρατία αντιμετωπίζεται μόνο με την αντίσταση των λαών


Με αυτό το κείμενο προσθέτουμε   τη δική μας φωνή  στις  φωνές που καταγγέλλουν  τον  εγκληματικό ρόλο της νεοφιλελεύθερης ευρω-αποικιοκρατίας  έναντι του Ελληνικού  και άλλων  λαών της περιοχής,  στη Λιβύη, στη Συρία, στην Ουκρανία.   Της ευρωαποικιοκρατίας  που συμπράττει  στα   ληστρικά εγχειρήματα της Νέας Τάξης, με ή χωρίς  ΔΝΤ. Που προωθεί τα μεταλλαγμένα, τις   διατλαντικές συμφωνίες ΤΤΙΡ για την αλλαγή των όρων εργασίας, προστασίας περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής. Που καταστρέφει όποιες συλλογικότητες  στέκονται εμπόδιο στο δρόμο της.
Αυτή η  αποκομμένη από  τους λαούς νεοαποικιακή  μπίζνα,  βρίσκεται σε ευθεία διάσταση με τις  αρχές της ευρωπαϊκής σύγκλισης, της αλληλεγγύης, της συνοχής, της ανάπτυξης των περιφερειών -  και κανονιοβολεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Για αυτό και  δεν αντιμετωπίζεται από φωτογενείς και δημοσιοσχεσίτες παράγοντες που δοκιμάστηκαν  για μισό χρόνο  πηγαινοφέρνοντας   «ορθολογικά»  σχέδια με την ελπίδα  ότι θα πείσουν αυτούς που δήλωναν  αποφασισμένοι να μην πεισθούν.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος μνημονίου πείθει πλέον για το ποιόν της Ευρωζώνης και της ΕΕ,   που λειτουργούν υποταγμένες στον γερμανικό επεκτατισμό.  Η «Ανταλκίδειος ειρήνη» της 13.7.15 υπογραμμίζει τις ευθύνες και τις παράλογες  εμμονές της ηγετικής διαπραγματευτικής ομάδας, θίγει την ίδια την έννοια της Αριστεράς ως ηθικής δύναμης και ευτελίζει την έννοια του δημοψηφίσματος – ως  εργαλείου με αμεσοδημοκρατική κατεύθυνση. 
Μέσα σε αυτό το βασίλειο του κυνισμού ο λαός καλείται να αποβάλει ψευδαισθήσεις και  λογικές  ανάθεσης. Ο λαός μας και κάθε λαός , έχει το αναφαίρετο δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Σε πείσμα κάθε κοινοβουλευτικής απόφασης, μπορεί να αρνηθεί καταβολές φόρων, ΦΠΑ, προεισπράξεις , κατασχέσεις.
Η μαχόμενη, ριζοσπαστική και ελευθεριακή οικολογία, όχι ως οικολογία   «Πράσινων παραγόντων» που πουλάνε πολιτικές μικροεκδουλεύσεις  , στέκεται στο πλευρό του  αγωνιζόμενου   λαού.
Ας θυμηθούμε ότι η ελληνική επανάσταση του 1821 πυροδότησε ένα τεράστιο ρεύμα διεθνούς αλληλεγγύης, παρά την ύπαρξη της Ιεράς Συμμαχίας. Μια νέα Ελληνική εξέγερση μπορεί να κάνει το ίδιο. Γι αυτό και  δεν είναι ουτοπία !  

Οικολόγοι Ριζοσπάστες

14 Ιουλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου