ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Η ελπίδα γ@μήθηκε αλλά τουλάχιστον έμεινε έγκυος


elpida
του Mario Vagman
 To εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς.
Προσκύνησε τον σκληρό πυρήνα του νεοφιλελευθερισμού, υποτάχθηκε στη μιντιακή προπαγάνδα και ακολουθεί πλέον μια φτηνή επικοινωνιακή τακτική που δεν απευθύνεται ούτε στο υψηλό μορφωτικό επίπεδο της βάσης των ψηφορόρων του, δηλαδή των άνεργων πτυχιούχων νέων ούτε καν σε όσους έτρεφαν ελπίδες επιβίωσης από τις υποσχέσεις του, δηλαδή όλων των φτωχοποιημένων συμπολιτών μας, αλλά απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στα μικροαστικά ένστικτα της κοινωνίας. Παρόλα αυτά η παρουσία του ήταν πολύ χρήσιμη στην πολιτική ζωή της Ελλάδας.
Πρώτον γιατί απέδειξε άθελα του, με το δημοψήφισμα, πως ο λαός είναι πλέον πιο ριζοσπαστικοποιημένος από τους προσκυνημένους πολιτικούς ταγούς του
Δεύτερον απέδειξε πως τα καθεστωτικά μίντια δεν έχουν πλέον καμία απολύτως δύναμη. Το διαδίκτυο και οι ελεύθερες φωνές πνίγουν την πλύση εγκεφάλου των μεγαλοεργολάβων και μεγαλοδημοσιογράφων των μίντια και τους ξεφτιλίζουν όπως τους αρμόζει. 
Τρίτον, άνοιξε τον δρόμο για μια σοβαρή συζήτηση για το εθνικό νόμισμα και μια διαφορετική οικονομική πολιτική, δαιμονοποιώντας και τα δύο σε συνεργασία  πάντα με τα φιλικώς προσκείμενα σε αυτόν πια, μέσα μαζικής αποβλάκωσης.
 Τέταρτον, απέδειξε πως δεν υπάρχουν πια σωτήρες και πως ο λαός πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να συνεργαστεί, να συνεννοηθεί, να δείξει αλληλεγγύη και να αυτοοργανωθεί χωρίς φόβο και πάθος μακριά από αντιπροσώπους.
Ο πολιτικός φορέας που θα βαδίσει πάνω σε αυτές τις 4 σημαντικές και κατά λάθος κατακτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα θριαμβεύσει στο μέλλον, όταν ο καρκίνος του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ μπει για τα καλά στα κατάμαυρα γράμματα της ιστορίας. Ίσως κάτι τέτοιο αργήσει, ίσως όχι,  αλλά είναι βέβαιο πως οι συνθήκες για την γέννησή του είναι ήδη εδώ. 
Η ελπίδα κοινώς γαμήθηκε αλλά έμεινε τουλάχιστον έγκυος...
ΠΗΓΗ : argolika.gr 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου