ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ : Δεν θα επιτρέψουμε να ψηφιστεί η συμφωνία της 13.7.

Χθες το βράδυ, όλοι οι λαοί του κόσμοι μίλησαν για ένα πραξικόπημα. Με στόχο την παραδειγματική ταπείνωση μιας κυβέρνησης κι ενός ολόκληρου λαού, η πολιτική ηγεσία της Ευρωζώνης, απειλώντας ευθέως με άτακτη χρεοκοπία ή σενάρια καθοδηγούμενης εξόδου απ” το ευρώ με άκομη πιο σκληρά μέτρα, εξασφάλισε μια συμφωνία-μνημόνιο, η οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμη για την πλατιά κοινωνική πλειοψηφία.


Στην πράξη αυτό που προτάθηκε στην ελληνική κυβέρνηση συμπυκνώνει την εκδίκηση του κόσμου του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία που τόλμησαν να αγωνιστούν, να αναδείξουν μια αριστερή κυβέρνηση, να συντονιστούν με τους λαούς της Ευρώπης στις πλατείες και τους δρόμους, να πετύχουν μια μεγαλειώδη νίκη στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και να αποδείξουν την τεράστια δύναμη που διαθέτουν.

Απέναντι σ” ένα τέτοιο πραξικόπημα δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία πρέπει να αποκρούσουμε αυτές τις πιέσεις, να μην επιτρέψουμε να ψηφιστεί μια τέτοια συμφωνία, να αποτρέψουμε σενάρια ανατροπής της εκλεγμένης κυβέρνησης και να επαναφέρουμε το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» της 5ης Ιουλίου στο προσκήνιο, ως το καθοριστικό στοιχείο της επόμενης μέρας.


Ένα πλαίσιο, όπως το απαιτεί η νεοφιλελεύθερη ηγεσία της Ευρωζώνης, δε χώρεσε ποτέ κι ούτε και τώρα μπορεί να χωρέσει τη νεολαία αυτής της χώρας, τη νεολαία που σε συντριπτικό ποσοστό αντιστάθηκε στο φόβο γιατί δεν έχει τίποτα πια να χάσει, αλλά είναι και σίγουρη πως μπορεί να φτιάξει έναν καλύτερο κόσμο. Είναι πια σαφές πως ένα ριζοσπαστικό αριστερό σχεδίο έχει μαζί του την πλατιά πλειοψηφία της νεολαίας απέναντι στους εκβιασμούς και τα πραξικοπήματα των δανειστών. Έστω και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Καμία εύκολη επιλογή δεν ανοίγεται μπροστά μας. Δεν μπορούμε, όμως, να πάμε πίσω από τις βαθιές ριζοσπαστικές τομές που έχουμε ανάγκη: τη ρήξη με τις πολιτικές της λιτότητας, την ανάκτηση της εργασίας, την παιδεία στα μέτρα των αναγκών μας κι όχι των κερδών τους, το ριζικό εκδημοκρατισμό του κράτους, την αναδιανομή πλούτου και ισχύος προς τα κάτω.

Δεν μπορούμε να πάμε πίσω από την εμπέδωση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της αλληλεγγύης ως βασικές αρχές της κοινωνίας στην οποία ζούμε.

Καλούμε τις νέες και τους νέους, σήμερα στις 19:00 να διαδηλώσουμε ενάντια στο πραξικόπημα της πολιτικής ηγεσίας της Ευρωζώνης ενάντια στο λαό μας, να μην αφήσουμε το πραξικόπημα αυτό να ολοκληρωθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου