ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

O Kουράκης και τα δικαιώματα των αυτιστικών ατόμων….


 Καταγγέλλει η ΕΟΔΑΦ (Εθνική  Ομοσπονδία για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος) :

«Διαβάζοντας την «νέα» εγκύκλιο για την Παράλληλη Στήριξη (ΠΣ) της νέας Σχολικής χρονιάς, υπογραφόμενη από τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη, μόνιμο επικεφαλής Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια. , διαπιστώνουμε ότι δυστυχώς, ο κ. Κουράκης και το επιτελείο του έχουν συγκεντρώσει σε αυτήν όλα τα γνωστά γραφειοκρατικά εμπόδια που είχαν οι κατά καιρούς προηγούμενες εγκύκλιοι, ενώ φαίνεται να εφευρίσκει και νέα πρόσθετα εμπόδια με σκοπό την περικοπή και κατάργηση της Π.Σ. Με απλά λόγια, βλέπουμε και πάλι το χιλιοειδωμένο σενάριο των διεφθαρμένων Ελληνικών κυβερνήσεων για περικοπή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανάπηρων παιδιών, προς όφελος της εξοικονόμησης πολιτικού χρήματος. 

Οι διατάξεις της εγκυκλίου, είναι  διαμετρικά αντίθετες από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ρητά ο κ. Κουράκης ως εκπρόσωπος ολόκληρου του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά στην εκδήλωση κοινοβουλευτικής ενημέρωσης της ΕΟΔΑΦ:
-Ενώ στην εκδήλωση αυτή είχε δεσμευτεί για τις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την χορήγηση της ΠΣ στα παιδιά του Αυτιστικού Φάσματος (ΑΦ) που την έχουν ανάγκη, (είναι όλα καταγεγραμμένα στο βίντεο της εκδήλωσης), τώρα, ως υπουργός, γίνεται σαφές ότι κάνει ό,τι μπορεί για την περικοπή και κατάργηση της ΠΣ.
Και ενώ είχε δεσμευτεί όπως ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση και «σκίσιμο» των μνημονίων, έβαλε στην εγκύκλιο όλες τις διατάξεις των καθαρά μνημονιακών νόμων του 2012 και 2013, τις οποίες είχαν καταγγείλει χιλιάδες γονείς και που ο ίδιος (και ο ΣΥΡΙΖΑ) υποσχόταν ότι θα «σκίσει» και θα καταργήσει.


Η  «νέα» εγκύκλιος εγκαθιδρύει και πάλι τις γνωστές παραβιάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έρχονται σε αντίθεση με τις διεθνείς συνθήκες και με τις πρόσφατες υποδείξεις του ΟΗΕ προς τις Ελληνικές κυβερνήσεις της διαφθοράς και των μνημονίων. Τις ίδιες παραβιάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μιμείται τώρα και η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, καταπατώντας για δικό της λογαριασμό τις συμβάσεις του ΟΗΕ και της πολιτισμένης Δημοκρατικής Ανθρωπότητας.

Δυστυχώς, πρόκειται για μία ακόμη απογοητευτική επιβεβαίωση πολιτικών οι οποίοι παραβιάζουν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, των οποίων την υπεράσπιση χρησιμοποίησαν ως υπόσχεση μέχρι να αναρριχηθούν στην εξουσία για να ωφεληθούν από την καταπάτησή τους και την κοινωνική εξόντωση αθώων ανάπηρων παιδιών.

Καλούμε τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να σεβαστούν τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους, τους συγκυβερνώντες βουλευτές των ΑΝΕΛ και όλους τους Δημοκράτες βουλευτές της αντιπολίτευσης, να διαχωρίσουν τη θέση τους και να καταγγείλουν την συγκεκριμένη εγκύκλιο, απαιτώντας στη Βουλή την απόσυρσή της, τον σεβασμό των Εκπαιδευτικών και εν γένει Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των υποδείξεων του ΟΗΕ προς την Ελληνική κυβέρνηση για τον σεβασμό τους» . 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου