ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Αυτό το κόμμα είναι δικό τους και δικό μας


 Στα κεραμίδια  νιάου-νιάου κάνουν οι γάτες.  Ο Βασιλιάς  της Ευρωζώνης  είναι γυμνός. Το αυτονόητο και αυταπόδεικτο δεν χρήζει αναστοχασμού και απόδειξης.
 Το κόμμα δεν μπορεί να λαϊκίζει και να ακολουθεί το ρεύμα, σύμφωνοι :  Όμως δεν μπορεί  να υπολείπεται της κοινής νοημοσύνης !
Και τι δείχνει η κοινή νοημοσύνη;  Ότι η χώρα είναι υποψήφια εξόντωσης.  Ότι κάθε λεπτό που χάνει δίχως να  προβάλλει αντίσταση και δίχως να απειλεί τους  τρομοκράτες-τοκογλύφους με κυρώσεις και  απώλειες, την κάνει πιο ευάλωτη. Ότι δεν μπορεί να επαναπαύεται σε χαζοχαρούμενες δηλώσεις πολιτικοτηλεοπτικών παραγόντων , τη στιγμή που την απομονώνουν και της σκάβουν το λάκκο.
Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει βραδέως, αν κρίνει κανείς από την τελευταία  απόφαση της Κεντρικής του Επιτροπής :  Με την απόφαση αυτή απορρίφθηκε η προσθήκη-τροπολογία της 9 μελών της ΚΕ, με ψήφους 75 έναντι 95 και ενός λευκού.
 Δεν ανήκω στο λεγόμενο «Αριστερό ρεύμα» αν και τρέφω  εκτίμηση και έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Παναγιώτη Λαφαζάνη : Αλλά εδώ, σε αυτή τη κρίσιμη μάχη,  όσοι  συμμετείχαμε  αταλάντευτα και αγωνιστικά στο αντιμνημονιακό κίνημα ( από όπου απείχαν οι διάφοροι φλούφληδες και θεσιθήρες) πρέπει να ζητήσουμε   αγωνιστική πανστρατιά. Και εννοώ πανστρατιά –  που δεν είναι μια ακόμη κουβέντα κοντά στο τάχαμουαριστερό  μπλα-μπλα διαφόρων – αλλά ουσία και συναπόφαση για την αντιμετώπιση της νεοαποικιοκρατίας .
Πιστεύω ότι όλοι οι πολίτες, σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι, πρέπει να διακινήσουν  την τροπολογία που απέρριψαν οι 95. Και να καταστήσουμε απολύτως σαφές ότι δεν θα ανεχτούμε ΠΑΣΟΚοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.   Αυτό το κόμμα δεν είναι μόνο δικό τους,  αλλά και δικό μας.    

Ολόκληρη η τροπολογία-προσθήκη

Οι «θεσμοί» δεν επιδιώκουν αυτό που ορισμένοι αποκαλούν «έντιμο συμβιβασμό», αν και «έντιμος» συμβιβασμός δεν μπορεί να υπάρξει με ιδιωτικοποιήσεις και νέα βάρη στα λαϊκά στρώματα και ασφαλώς δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς πραγματική άρση της λιτότητας, χωρίς διαγραφή του χρέους (του μεγαλύτερου μέρους) και χωρίς ισχυρή ρευστότητα για την αναζωογόνηση της οικονομίας.
Αυτό που οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ επιδιώκουν, αδίστακτα και με συνέπεια, εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, είναι να στραγγαλίσουν την οικονομία, να αποστραγγίξουν και το τελευταίο ευρώ από τα αποθέματα της χώρας και να εξωθήσουν, «απροστάτευτη»,  την κυβέρνηση στην πλήρη υποταγή και τον παραδειγματικό διασυρμό.
Αυτή η τακτική των εταίρων επιβεβαιώθηκε και στη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγα.
Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από το να περάσει άμεσα στην αντεπίθεση με ένα εναλλακτικό σχέδιο που θα στηρίζεται στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις κυβερνητικές προγραμματικές εξαγγελίες.
Αυτές τις ώρες χρειάζεται να έλθει κατεπειγόντως στο προσκήνιο:
Η άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών με όσα συνοδευτικά μέτρα είναι απαραίτητα για να διασφαλισθεί και να λειτουργήσει με καθαρά παραγωγικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια.
Η εγκαθίδρυση της δημοκρατικής νομιμότητας και διαφάνειας στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, μαζί με τον ουσιαστικό έλεγχο των δανειακών και άλλων υποχρεώσεων τους.
Ο άμεσος τερματισμός κάθε πλέγματος προστασίας της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας στη χώρα.
Η άρση των προνομίων, των προνομιακών ρυθμίσεων και της ασυλίας των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
Η ουσιαστική φορολόγηση του μεγάλου πλούτου, των μεγάλων περιουσιών, των πολύ μεγάλων εισοδημάτων και της υψηλής κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων.
Η άμεση και πλήρη επαναφορά, κατοχύρωση και τήρηση στην πράξη, των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας.
Η κυβέρνηση οφείλει να αντικρούσει την προπαγάνδα των κυρίαρχων κύκλων, οι οποίοι κατατρομοκρατούν το λαό με την απόλυτη καταστροφή που, υποτίθεται, θα επιφέρουν η διακοπή αποπληρωμής του χρέους και η ενδεχόμενη έξοδος από την Ευρωζώνη.
Η μεγαλύτερη καταστροφή για τη χώρα είναι η επιβολή νέου μνημονίου, εκείνης ή της άλλης μορφής και η παράταση της εφαρμογής των προηγούμενων.
Είναι αυτή η εξέλιξη που, πάση θυσία και με κάθε δυνατό μέτρο, πρέπει να αποτραπεί.
Κάθε εναλλακτική λύση για μια αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία και πρώτα από όλα η διακοπή πληρωμής του χρέους, όσες δυσκολίες και αν έχει, είναι πολύ προτιμότερη για τη χώρα, γιατί κυρίως προσφέρει ελπίδα και προοπτική στον τόπο.
Είναι σημαντικό το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση να απευθυνθεί ανοιχτά στο λαό, περιγράφοντας όλα τα δεδομένα, με στόχο αφενός τον απεγκλωβισμό της κοινωνίας από λογικές μονόδρομων και αφετέρου για να διαμορφώσει αποφασιστικά τους όρους ενός πολιτικού κινήματος διεξόδου, το οποίο θα αγωνιστεί για μια άλλη πορεία από αυτήν που επιχειρούν να διαμορφώσουν με τετελεσμένα οι δανειστές. Για να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα η οποία μπορεί να παράγει, να δημιουργεί, να ζει, να είναι κυρίαρχη.
Η κυβέρνηση, εφόσον οι «θεσμοί» συνεχίσουν τις επόμενες μέρες την ίδια εκβιαστική τακτική, οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα «πνίξει» τον ελληνικό λαό, αποστραγγίζοντας τις οικονομίες του, δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ και ότι σχεδιάζει εναλλακτικές απαντήσεις για την πορεία της χώρας, οι οποίες θα διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της.
Λουκάς Αξελός
Αλέκος Καλύβης
Δημήτης Κοδέλας
Πάνος Κοσμάς
Στάθης Λεωτσάκος
Αντώνης Νταβανέλλος
Σόφη Παπαδόγιαννη
Γιώργος Σαπουνάς
Ελένη Σωτηρίου
Κυριακή  24  Μαίου  2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου