ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Σώπα ! Η Μιράντα Ξαφά έχει αποσύρει τις καταθέσεις της από τις ελληνικές τράπεζες !


 Η κυρία Μιράντα Ξαφά, πρώην στέλεχος  του ΔΝΤ και σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δήλωσε σε εκδήλωση του London School of Economics ότι έχει αποσύρει  τις καταθέσεις της από τις ελληνικές τράπεζες, δηλαδή για την ακρίβεια, από την Ελλάδα….

Σιγά το νέο !  , θα μπορούσε να πει κανείς :  Όλοι οι πατώντες σε δυο βάρκες –  ως στελέχη ευαγών διεθνών  ιδρυμάτων (π.χ περίπτωση κυρίας Παναρίτη) και ταυτόχρονα  ως "λαμπροί Έλληνες" της αλλοδαπής που καραδοκούν να γυρίσουν μετά βαϊων και κλάδων στην ημεδαπή -   κάτι τέτοιο  πρέπει να έχουν κάνει. Απλώς, η κυρία Ξαφά δεν περιορίζεται στην πολιτική υπονόμευση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά «ξεδίνει» και με την εκτόξευση μιας «πέτρας»…

Σε ένα όμως πράγμα έχει δίκιο η κ.Ξαφά, ως προς το οποίο μου θυμίζει την κριτική που έκανε ο υποφαινόμενος  στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης στις 13.9.14:
Κι αυτό είναι το ότι «η κυβέρνηση μιλά για αναδιανομή πλούτου αντί για παραγωγή του».... 
Είπε η Ξαφά :

«Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η λιτότητα, ούτε το υψηλό χρέος, του οποίου το κόστος εξυπηρέτησης είναι πολύ χαμηλό, αλλά το γεγονός ότι δεν παράγει για να εξάγει και για να είναι πιο ανταγωνιστική »….
Ερώτηση κρίσεως : Και πως μπορεί η χώρα να παράγει όχι απλά και μόνο για να υποκαταστήσει εισαγωγές αλλά και για να εξάγει και μάλιστα να εξάγει περισσότερα από όσα απαιτεί η εξυπηρέτηση του χρέους, όταν η εθνική παραγωγή σαμποτάρεται συστηματικά από τον μεταμοντέρνο (και μουλωχτό θα έλεγα) ιμπεριαλισμό της Γερμανίας και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου;
ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου