ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

250.000 ΕΥΡΩ ΖΗΤΕΙ Η ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ !


1ΟΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΝ : Το μποϊκοτάζ είναι πολιτική πράξη, είναι δυνατότητα στα πλαίσια των ατομικών ελευθεριών,  και ουδείς δικαιούται να χρησιμοποιήσει εναντίον του νομικίστικα τερτίπια .  Αλλιώτικα θα πρέπει να κηρυχθεί κολάσιμη πράξη το μποϊκοτάζ εναντίον των γερμανικών προϊόντων ή εναντίον του Τουρισμού σε "προβληματικές χώρες" - π.χ. Τουρκία. Εξ άλλου το μποϊκοτάζ είναι σαφώς διακριτό από  τη δυσφήμιση ενός προϊόντος ως βλαβερού για τη δημόσια υγεία.  Γ.Σχ.
Σήμερα εκδικάζεται  η εξ αναβολής η αγωγή που έχει καταθέσει η Coca Cola εναντίον εργαζομένων και μελών της ΠΟΕΕΠ (Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλομένων Ποτών).
Η αγωγή στρέφεται κατά 11 μελών του διοικητικού συμβουλίου του επιχειρησιακού Σωματείου στη Θεσσαλονίκη και κατά 22 μελών της ΠΟΕΕΠ και αφορά σε σχετικά δελτία Τύπου της Ομοσπονδίας, με τα οποία καταδίκασε την απόλυση των 33 εργαζομένων που απασχολούνταν στο τμήμα διακίνησης προϊόντων στη Θεσσαλονίκη. Η πολυεθνική με την αγωγή της ζητά από τους εργαζομένους ποσό – "μαμούθ", ύψους 250.000, ευρώ ως αποζημίωση κατηγορώντας τους για ηθική βλάβη και δυσφήμηση εις βάρος της.

Συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης πραγματοποιείται έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκη, ενώ η Π.Ο.Ε.Ε.Π. αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου των εμφιαλωμένων ποτών . 
Η απεργία πραγματοποιείται, "σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσπάθεια της εταιρείας Coca Cola να τρομοκρατήσει τους απεργούς με επιλεκτικές αγωγές και να τους εξαναγκάσει αυτούς και τους συνδικαλιστικούς φορείς εκπροσώπησης τους να εγκαταλείψουν τον αγώνα για την ακύρωση των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου".

Παράλληλα, η Διοίκηση της Π.Ο.Ε.Ε.Π. καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την πολυεθνική Coca Cola, που  "συνεχίζει με αντεργατικό και αντικοινωνικό μένος την αυταρχική και απαξιωτική της στάση απέναντι στις οικογένειες των απεργών και το καταναλωτικό κοινό της Ελλάδας". Παράλληλα, "υπενθυμίζει την τεράστια κερδοφορία της εταιρείας, τα συμφωνηθέντα για τις γραμμές παραγωγής και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο τον αγώνα των απεργών ενώ καλεί τους καταναλωτές να κάνουν το ίδιο μποϊκοτάροντας τα προϊόντα της Coca Colaέως ότου ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο".
Τον Μάιο οι απεργοί της «Coca Cola» έχουν να αντιμετωπίσουν την εκδίκαση μιας σειράς αγωγών εκ μέρους της πολυεθνικής. Από την άλλη πλευρά, εδώ και έξι μήνες, οι εργαζόμενοι περιμένουν την έκδοση της δικαστικής απόφασης για την προσφυγή που έχουν κάνει εναντίον της εταιρείας με αίτημα οι απολύσεις στο εργοστάσιο της Θέρμης να κριθούν παράνομες.

Για τον αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Coca Cola Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στην582η ημέρα απεργίας μίλησε στο ρ/σ "Στο Κόκκινο" και στον Κώστα Σαββόπουλο, ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος εκ μέρους των εργαζομένων και με αφορμή την εκδίκαση της αγωγής της εταιρίας κατά εργαζομένων του Σωματείου και μελών της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) για το μποϊκοτάζ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Παρά τη φίμωση από τα ΜΜΕ, ο κόσμος στηρίζει τον αγώνα μας και το μποϊκοτάζ».

Δευτέρα 4 Μαίου 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου