ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Toυς πονάει η διεθνής κατακραυγή


Από την Εφημερίδα των συντακτών

Με αυστηρό ύφος και χωρίς περιστροφές, ο Ταγίπ Ερντογάν «καταδίκασε» τον Πάπα Φραγκίσκο για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει «ιστορικά γεγονότα να παρουσιάζονται εκτός πλαισίου και να χρησιμοποιούνται για μια εκστρατεία κατά της χώρας και του έθνους» του.
Μιλώντας στην 'Ενωση Τούρκων Εξαγωγέων, ο πρόεδρος της χώρας αφού είπε πόσο λυπάται για τα σχόλια του Ποντίφικα, έστειλε μήνυμα στο Βατικανό:
«Κάθε φορά που πολιτικοί ή θρησκευτικοί ηγέτες αναλαμβάνουν να παίξουν τον ρόλο των ιστορικών, τότε προκύπτει ένα ντελίριο και όχι γεγονότα.
Θέλω να επαναλάβω την έκκληση μου να συγκροτηθεί κοινή επιτροπή ιστορικών και να τονίσω ότι είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τα αρχεία μας. Θέλω να προειδοποιήσω τον Πάπα να μην επαναλάβει το λάθος και τον καταδικάζω...Το σχόλιο του είναι ενδεικτικό μιας νοοτροπίας διαφορετικής από αυτήν ενός θρησκευτικού ηγέτη. Δεν θα επιτρέψω ιστορικά γεγονότα να μετατρέπονται σε εργαλεία εκστρατείας κατά της χώρας και του έθνους» 
Την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος σε λειτουργία για τα 100 χρόνια από την μαζική σφαγή των Αρμενίων στη βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, παρουσία της ηγεσίας της Αρμενικής Εκκλησίας και του προέδρου της Αρμενίας είχε πει ότι είναι καθήκον του να τιμήσει τους αθώους άνδρες γυναίκες και παιδιά που δολοφονήθηκαν άδικα από τους Οθωμανούς, χαρακτηρίζοντας την σφαγή «ως την πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου