ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Η Μαρί Λεπέν μιλάει στον Πρετεντέρη,στο MEGA


Σε μια ανάρτηση στις 20.1.15, με αφορμή την υποτιθέμενη προεκλογική υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ από την Μαρί Λεπέν, έγραφα :

«Ψεύτικη και αηδιαστική χαρακτήρισε  ο Δημήτρης Παπαδημούλης… τη δήλωση στήριξης προς τον ΣΥΡΙΖΑ από τη γαλλίδα ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.
Εγώ δεν βρήκα ούτε ψεύτικη ούτε αηδιαστική ούτε (καν) στήριξη, τη δήλωση της Λεπέν :
  Η Λεπέν βολεύεται από την άποψη ότι θέλει να χρησιμοποιήσει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στο ακροατήριό της ως επιχείρημα για τα προβλήματα που δημιουργεί η ένταξη στην ΕΕ. Η δήλωσή της  δεν είναι πιο αηδιαστική από αυτές που έκανε πρόσφατα ο Γιώργος  Παπανδρέου,  εκστομίζοντας    δικαιολογίες  ακόμη και για την περίφημη παραπλανητική φράση ( «λεφτά υπάρχουν») και εννοώντας ότι το 2009 όντως είχαν ανακαλυφθεί τα λεφτά και υπήρχαν , αλλά στις τσέπες   των άλλων… Σχετικά http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2015/01/blog-post_32.html

Η υπόθεση Λεπέν/ΣΥΡΙΖΑ έχει και συνέχεια. Κάποια μίντια βολεύονται με την ανάδειξη μιας εκλεκτικής συγγένειας πρώτον, και δεύτερον με την κατάδειξη της (υποτιθέμενης) βλακείας της Λεπέν...
 Καταλαβαίνω  το άγχος αυτών που θέλουν να εξορκίσουν το «κακό», όπως θεωρούν  την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη….Καταλαβαίνω το ψυχοπολιτικό εγχείρημα της αναβάθμισης του  φόβου  για τη πιθανή μέλλουσα πορεία της οικονομίας εκτός ευρώ, σε ψυχοπαθολογική φοβία… Καταλαβαίνω  την παραμυθολογία περί «Ρωβινσονιάδας» ή «Αλβανοποίησης» της Ελλάδας, σε περίπτωση επιστροφής στο εθνικό νόμισμα. Όμως οι διακινούντες τέτοια φορτία κινδυνολογίας, αν έχουν φιλότιμο και  στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό,  θα πρέπει τουλάχιστον να διασώσουν ένα  κριτικό  αντανακλαστικό και να ακροασθούν  τον διαφορετικό – συμμαχητή, φίλο ή αντίπαλο.

Η  Μαρί Λεπέν συνεντευξιάζεται στον Πρετεντέρη χωρίς να εμβαθύνει στη δομή του ευρώ ως συστήματος νεοφιλελεύθερων σχέσεων, που αποκλείει τον  κρατικό και αντιϋφεσιακό παρεμβατισμό στην οικονομία . Ακόμη όμως και μ’ αυτό το τρόπο ,  προσφέρει κάτι στην ευρωπαϊκή ζύμωση.
 Σχετικά :