ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Η Ελλάδα χρειάζεται μια ριζοσπαστική οστπολιτίκ και η Ρωσσία τόλμη !


Του ΑΚΗ ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ   
Ας μην αυταπατώμεθα. Η λύση του ελληνικού δράματος δεν μπορεί να προέλθει μέσα από διαπραγματεύσεις και κινήσεις αποκλειστικά εντός των ευρωατλαντικών και υπερατλαντικών σχέσεων της χώρας.
Ο μόνος δρόμος επιβίωσης και προοπτικής για τη χώρα μας είναι μια νέα ριζοσπαστική προοδευτική πορεία με άμεσες κινήσεις ‘’σοκ’’ στο εσωτερικό πεδίο, η οποία για να στηριχτεί χρειάζεται απαραιτήτως και κατεπειγόντως δύο πράγματα: Πρώτον άμεση ενημέρωση και κινητοποίηση του λαού και Δεύτερον, μια νέα πλεύση στις εξωτερικές πολιτικές, οικονομικές και ενεργειακές  σχέσεις της χώρας.
Η κυβέρνηση έχασε υπερπολύτιμο καιρό, εδώ και τρείς μήνες, πελαγωμένη σε αυταπάτες, αντιφάσεις, πισωγυρίσματα και παγιδεύσεις.
Φτάσαμε όχι απλώς στο και πέντε αλλά σε κάτι πολύ πιο οριακό.
Ο χρόνος έχει σχεδόν εξαντληθεί και αυτό που απομένει φαντάζει ως ύστατη δυνατότητα.
Οι αναγκαίες και αστραπιαίες εσωτερικές ριζοσπαστικές κινήσεις ‘’σοκ’’ που οφείλουν να προωθηθούν είναι πολλές και ως προτεραιότητα έχουν την άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών και τη δυνατότητα να ασκηθεί μέσω αυτών μια νέα πολιτική ρευστότητας στην οικονομία αλλά και ουσιώδους επιρροής στα μέσα ενημέρωσης.

Ταυτόχρονα, όμως, είναι άκρως επείγον να κινηθεί η χώρα μας σε ριζικά νέα κατεύθυνση στις εξωτερικές πολιτικές και οικονομικές σχέσεις της.
Κλειδί για αυτή τη μεγάλη και ριζική στροφή αποτελεί μια ριζοσπαστική και αποτελεσματική ‘’Οστπολιτίκ’’ με τη Ρωσία.
Τα πολύ καλά βήματα ανάπτυξης των ελληνορωσικών σχέσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα πρέπει να αποκτήσουν άμεσα νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Η συμφωνία για τον αγωγό Ρωσικού φυσικού αερίου, που βρίσκεται σε καλό δρόμο, πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα, αν όχι αμέσως και να συνδεθεί, όσο είναι δυνατόν, με θετικά μηνύματα χορήγησης στοιχειώδους ρευστότητας, σε αντίθεση προς τη χρηματοδοτική ασφυξία που έχουν επιβάλει στη χώρα μας ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.
Η κυβέρνηση, χωρίς καμία καθυστέρηση, πρέπει να σπεύσει  για ‘’να κλείσει’’ τώρα αυτή τη συμφωνία.
Από την άλλη η Ρωσία οφείλει να επιδείξει εξαιρετική τόλμη στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων, προβαίνοντας σε κινήσεις που θα ξεφεύγουν από παραδοσιακές ισορροπίες, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και παραλυτικές τακτικές.
Η Ρωσία του Πούτιν πρέπει στην εξωτερική πολιτική να αποβάλλει τα ηττοπαθή χαρακτηριστικά της παλιάς Σοβιετικής Ένωσης και ειδικότερα οφείλει να δει τις σχέσεις με την Ελλάδα έξω από τις παραλυτικές εξισορροπήσεις στο τρίγωνο Ρωσία- Γερμανία- ΗΠΑ.
Η τότε Σοβιετική Ένωση  δεν είχε ουσιαστική παρέμβαση όταν άνοιξε το μεταπολεμικό ελληνικό μέτωπο. Δεν πρέπει να κάνει τώρα, το 2015, το ίδιο η Ρωσία, μπροστά στην κρίσιμη και οριακή φάση που διανύει η ελληνική κρίση.
Ρωσία και Ελλάδα, τηρουμένων των αναλογιών και διαφορών, αντιμετωπίζουν μια σκληρή  πίεση απομόνωσης.
Η ειδική σχέση τους είναι μοιραία, σχεδόν αναπόφευκτη.
Για τη Ρωσία το άνοιγμα στην Ελλάδα εμφανίζεται ως μια ελπιδοφόρα ρωγμή σε ένα σκληρό κλοιό γύρω της, για την Ελλάδα η Ρωσία ανοίγει ένα παράθυρο στήριξης με ευρύτερες προεκτάσεις στουςΒRIC'S και σε περιοχές με ευκαιρίες μέχρι πρότινος αχαρτογράφητες.
Ο κόσμος δεν είναι για μας μόνο η Γερμανική ΕΕ και η Ουάσιγκτον, άντε προσφάτως και το Ισραήλ!
Σάββατο 25 Απριλίου  2015 ΠΗΓΗ : ΙΣΚΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου