ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

"Ποτάμι" : Αποχώρησε από την επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις, λόγω Κωνσταντοπούλου

Την απόφαση να αποχωρήσει από την επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων πήρε το Ποτάμι, κατηγορώντας την πρόεδρο της Βουλής ότι «με τη λογική 'αποφασίζομεν και διατάσσομεν' αποφάσισε να προσθέσει κι άλλον έναν τίτλο στο βιογραφικό της: αυτόν της Προέδρου της Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων».
Το αντιπολιτευόμενο κόμμα αναφέρει ότι «η κ. Κωνσταντοπούλου, στο πνεύμα των νέων κοινοβουλευτικών ηθών που εισάγει, αυτοαναγορεύθηκε σε Πρόεδρο δίχως καν να συνεδριάσει η Επιτροπή» και κάνει λόγο για «γεγονός πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά».
Στη ανακοίνωσή του, «Το Ποτάμι» τονίζει ότι «έχει ταχθεί υπέρ της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων και θα συνεχίσει να ενισχύει τις σχετικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνηση», ωστόσο «δε θα συνηγορήσει στον ευτελισμό των θεσμών και στη μετατροπή των κοινοβουλευτικών διαδικασιών σε ντεκόρ για τις παραστάσεις, που θέλει να ανεβάσει η κυρία Κωνσταντοπούλου».
Και συνεχίζει: «Οι θεσμοί αποκτούν κάθε φορά ειδικό βάρος από το ηθικό και πολιτικό ανάστημα αυτών, που τους υπηρετούν. Όμως εδώ και δύο μήνες, έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες της συμπεριφοράς της Προέδρου της Βουλής. Ναρκισσισμός, κομματισμός και αμετροέπεια είναι -δυστυχώς- οι πιο ήπιοι χαρακτηρισμοί που διέπουν τη συμπεριφορά της. Οι ειρωνείες της και τα σχόλια της προς τους βουλευτές που ανεβαίνουν στο βήμα ή ζητούν το λόγο, την καθιστούν μέρος του προβλήματος της ασυνεννοησίας που κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό και όχι παράγοντα συνεννόησης», υπογραμμίζει το Ποτάμι.
Τέλος αναφέρει ότι «στην Ολομέλεια θα δώσει τη μάχη για να μην ποδοσφαιροποιηθεί η λειτουργία του σημαντικότερου θεσμού της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας» και ότι «η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι και δε θα γίνει one woman show»