ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Oι Οικολόγοι Πράσινοι για τη πολιτική του Καμμένου



H  ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τους «Οικολόγους Πράσινους»  από το τίποτε και  τους στήριξε γενναιόδωρα και δυσανάλογα και αντιδημοκρατικά, μόνο και μόνο γιατί «τσίμπησε» στην υπόσχεση ότι θα ενισχύσουν το «φιλελληνικό ρεύμα» δια μέσου των Ευρωπαίων Πρασίνων.  Αλλά επειδή δεν μπορείς να βγάλεις «τίποτε από το τίποτε», κατά πως έγραψε ο Σαίξπηρ στην «Τρικυμία», επακολούθησαν  τα όσα επακολούθησαν : Δηλαδή οι δηλώσεις των Ευρωπαίων Πρασίνων εναντίον της  παραγραφής του  ελληνικού χρέους,  η συμπερίληψη των Ευρωπαίων  Πρασίνων στην ομάδα των «αρνητών πολεμικών επανορθώσεων», ενώ παράλληλα ο γνωστός σπόνσορας των ΟΠ  (Κον Μπεντίτ)τάχθηκε  ευθύς εξαρχής εναντίον της  συμμετοχής Καμμένου  στη κυβέρνηση και υπέρ κάποιων – μη κατονομαζόμενων – άλλων….

Τώρα οι ΟΠ έρχονται να δηλώσουν την αντίρρησή τους  ενάντια στη παρέμβαση Καμμένου για την αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και την αντιφασιστική θωράκιση της νέας γενιάς: «Αναρμοδίως» ανακατεύεται ο Καμμένος, λένε αυτοί που κατά καιρούς σαλιάριζαν με το πρόταγμα της γενικευμένης συμμετοχής όλων σε όλα… Και επειδή αυτή η άποψη  φαίνεται «φάβα» καταναλώσιμη μόνο από άτομα χαμηλού IQ, προσάπτουν στην ανακοίνωσή τους  κάτι περί ιστορίας της αρμοδιότητας των ιστορικών(οποία υπεράσπιση της αυθεντίας !) και κάτι περί προσχηματικής χρήσης του εθνικού συμφέροντος. Αλλά  επειδή  και αυτές οι αοριστολογίες δεν πείθουν, πετάνε διάφορες  παβλωφικές βλακείες  περί εορτών για την πολεμική αρετή των Ελλήνων και  περί εθνικιστικής χειραγώγησης μέσω στρατού και παιδείας- θέλοντας να δημιουργήσουν συνειρμό Καμμένου και εμφυλιοπολεμικού κράτους…..
Τέλος και χειρότερο όλων : Με ένα συνδυασμό  αγένειας και    διαβολής , δεν απευθύνονται στον ίδιο τον  Υπουργό Εθνικής Άμυνας για να διαμαρτυρηθούν αλλά στον Αναπληρωτή Υπουργό Κώστα Ήσυχο ! Να ύφος ανάλογο  ήθους !

Η ανακοίνωση των ΟΠ :
Γερμανικές ναζιστικές αποζημιώσεις, εκπαίδευση και στρατός:
Το κράτος «πήρε τ’ όπλο του»


 «Κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ Εθνικής Άμυνας, Κ. Ήσυχε, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Να σταματήσει οριστικά η ‘εθνική διαπαιδαγώγηση’ μέσω της κρατικής προπαγάνδας. Σταματήστε να στηρίζετε την  εξωτερική πολιτική της χώρα στην εθνικιστική χειραγώγηση μέσω στρατού και εκπαίδευσης. Αν συνεχιστεί και ενταθεί αυτή η πρακτική θα εισέλθουμε σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς…»

γιορτές για την πολεμική αρετή των Ελλήνων


Οι οικολόγοι Πράσινοι με απορία, λύπη και οργή ενημερωνόμαστε για δηλώσεις που σχετίζονται με την εμπλοκή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων μέσω προγραμματιζόμενων δράσεων του στρατεύματος, κάποιες από τις οποίες αφορούν διανομή εγκεκριμένων από το ΥΕΘΑ εντύπων ενημερωτικού χαρακτήρα ως μέσο «αποκατάστασης της ιστορικής μνήμης και αντιναζιστικής-αντιφασιστικής θωράκισης της νέας γενιάς, τόσο στα σχολεία όσο και στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ελπίζουμε, ειλικρινά, οι δηλώσεις αυτές να έχουν παρερμηνευτεί ή παραποιηθεί. Η διεκδίκηση των νομίμων δικαιωμάτων της δημοκρατικής Πολιτείας μας δεν μπορεί να περνά μέσα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ούτε και μέσα από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι εποχές όπου ο στρατός και το σχολείο γίνονταν τα μέσα της πιο χυδαίας κι ανιστόρητης προπαγάνδας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ας αφήσουμε τα της ιστορικής επιστήμης στους ιστορικούς κι όχι σε όσους, οχυρωμένοι πίσω από το «έθνος» και το «εθνικό συμφέρον», καλλιεργούν επικίνδυνες νοοτροπίες και προσεγγίσεις.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Φίλιππος Γκανούλης, δήλωσε σχετικά: «οι αλήστου μνήμης  γιορτές για την πολεμική αρετή των Ελλήνων δε γίνεται να δώσουν τη σκυτάλη της κρατικής προπαγάνδας στο στρατό και με το πρόσχημα της  “αντιφασιστικής θωράκισης της νέας γενιάς” να επιτραπεί η πρόσβασή του στην εκπαίδευση» και συμπλήρωσε: «Κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ Εθνικής Άμυνας, Κ. Ήσυχε, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Να σταματήσει οριστικά η ‘εθνική διαπαιδαγώγηση’ μέσω της κρατικής προπαγάνδας. Σταματήστε να στηρίζετε την  εξωτερική πολιτική της χώρα στην εθνικιστική χειραγώγηση μέσω στρατού και εκπαίδευσης. Αν συνεχιστεί και ενταθεί αυτή η πρακτική θα εισέλθουμε σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς…»