ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

Γερμαναράδες και Γερμανοί


Σε αυτό τον ιστότοπο έχουμε επανειλημμένα δείξει ότι οι Γερμανοί πολίτες δεν είναι ένα αδιαφοροποίητο σύνολο καθαρμάτων, αλλά αντίθετα, είναι ένα σύνολο που πέραν των άλλων  εμπεριέχει και  συλλογικότητες και άτομα με ευαισθησία, με διεθνιστική αλληλεγγύη, με ανθρωπιά.  Από αυτή την άποψη, την έχουμε «σπάσει»  σε διάφορους επαγγελματίες «ευρωπαϊστές», «διεθνιστές», «υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και δεν συμμαζεύεται, που θα μας προτιμούσαν «γερμανοφάγους» για να ενισχύουν την (ούτως ή άλλως στημένη) επιχειρηματολογία τους. Όμως εμείς  θα συνεχίσουμε να τους την «σπάμε» και να υπογραμμίζουμε ουσιαστικές αλλά και συμβολικές κινήσεις, όπως αυτή  που έκανε ένα  ζευγάρι Γερμανών πολιτών,  ο Ludwig Zacaro και η Nina Lahge :  Οι δυo τους βρέθηκαν στο Ναύπλιο και μετά από συνεννόηση κατέθεσαν στην Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου το ποσό των 875€. Το πόσο αυτό αντιστοιχεί σε κάθε έναν Γερμανό πολίτη και προκύπτει μετά από τον υπολογισμό  σε 70δις των χρημάτων επανόρθωσης, που κατά τη γνώμη τους οφείλονται στη χώρα μας   από την εποχή του 2ου παγκοσμίου πολέμου,  διαιρούμενο με τα 80εκ. πληθυσμό της Γερμανίας.

Σε συνεντευξη τύπου που παραχώρησαν στην Πύλη Πολιτισμού οι δυο καλοί Γερμανοί και άνθρωποι ανέφεραν:
"Σε αυτήν την όμορφη χώρα είμαστε φιλοξενούμενοι και επιθυμούμε κάτι να ανταποδώσουμε Όχι σαν Ελεημοσύνη αλλά σαν κάτι που σας ανήκει. Ντρεπόμαστε για την υπεροψία, την οποία η χώρα μας και πολλοί συμπολίτες μας, δείχνουν απέναντι στην Ελλάδα.
Αυτοί υποστηρίζουν: « Οι Ελληνες οφείλουν επιτέλους να πληρώσουν τα χρέη τους».
Παράλληλα ο Ελληνικός πληθυσμός δεν είναι υπεύθυνος για τα κρατικά χρέη που εγιναν παλιότερα. Λόγο των τωρινών αναμενόμενων βελτιώσεων θα έπρεπε η Ελλάδα να μην μπλοκαριστεί, αλλά να υποστηριχθεί.
Η σημερινή κυβέρνηση για πρώτη φορά εκφράζει την πρόθεση να διαπραγματευτεί υπέρ του λαού και εναντίον του μεγάλου κεφαλαίου και να εμποδίσει την λεηλασία της οικονομίας. Εξ αυτού και μόνο θα έπρεπε να υποστηριχθεί από την ΕΕ και να μην μπλοκάρεται. Δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ελληνικός λαός δεν ευθύνεται για την παταγώδη αποτυχία προηγούμενων κυβερνήσεων. Η προηγούμενη κυβέρνηση δημιούργησε χρέη προς όφελος της ολιγαρχίας, αλλά ο λαός Θα πρέπει να πληρώσει για αυτά .
Αντιθέτως η Γερμανία είναι που οφείλει στη χώρα σας. Καταβολή χρημάτων επανόρθωσης από την εποχή του 2ου παγκοσμίου πολέμου, όπως εξ αυτών είναι ο αναγκαστικός δανεισμός του 1942, υπολογιζόμενος σε 11δις ευρώ, ο οποίος ανέρχεται σήμερα με τους τόκους στα 70 δις ευρώ.
Εάν εμείς 80 εκ. Γερμανοί θα έπρεπε να πληρώσουμε τα χρέη της χώρας μας στην Ελλάδα θα πλήρωνε ο καθένας 875 ευρώ.Μέχρι τώρα έχει πιεστεί η χώρα μας. Εμείς θέλουμε σε ένδειξη της αλληλεγγύης και σαν συμβολική κίνηση ένα μέρος από αυτά, τα 875 ευρώ, να τα επιστρέψουμε στον Ελληνικό πληθυσμό.
Το κάνουμε αυτό γνωστό, ώστε να δώσουμε το ερέθισμα και σε άλλους να διευρύνουν το πνεύμα τους και να οδηγήσουν το κράτος μας να αναγνωρίσει το χρέος του απέναντι στην Ελλάδα. "