ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Αλέκος Καλύβης : Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες


Με δηλώσεις του το πρωί στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Αλέκος  Καλύβης μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η λύση των εκλογών μπορεί να είναι και θετική έστω και αν είναι σε ένα κοντινό χρονικό διάστημα. Εξαρτάται τις συνθήκες. Όταν υπάρχει μια κατάσταση η οποία είναι, πρέπει να κάνεις επιλογές, είναι σαφές ότι πρέπει και να ρωτήσεις τον κόσμο», τόνισε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Και πρόσθεσε: «Αν φθάσουμε στο σημείο να πούμε ότι κοιτάχτε έχουμε φθάσει σε αυτό το οριστικό συμπέρασμα δεν είναι κανένας που θα κοροϊδέψει τον κόσμο. Θα πούμε την αλήθεια στο λαό. Αυτό είναι σαφές. Και με αυτή την έννοια λέω δεν θα πούμε στο μέλλον το κρέας - ψάρι».
Διευκρίνισε ότι δεν θέλει να βάλει θέμα εκλογών στην ατζέντα, καθώς «προφανώς εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε μαζί με τον λαό και θέλουμε σε κρίσιμες φάσεις αν υπάρχουν επιλογές που πρέπει να κάνουμε να ρωτήσουμε τον κόσμο».
Τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι μόνο οι εκλογές, είναι και το δημοψήφισμα, είναι και μια σειρά άλλες διαδικασίες».

ΣΧΟΛΙΟ  ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Το να μιλάς 40 ημέρες μετά τις εκλογές και με ευσταθή κοινοβουλευτικά κυβέρνηση για νέες εκλογές, σημαίνει ορισμένα πράγματα : Πρώτον, ότι μέσα σε 40 ημέρες ανακάλυψες πράγματα  για τα οποία δεν ήσουν καθόλου  προϊδεασμένος, ως όφειλες.  Δεύτερον, ότι δεν διέθετες σχέδιο έκτακτης ανάγκης με συγκρουσιακά χαρακτηριστικά, περί του οποίου θα ήταν ιδεολογικοπολιτικά  προετοιμασμένα  και ετοιμοπόλεμα  χιλιάδες στελέχη . Τρίτον,  ότι δεν έχεις τον απαραίτητο χρόνο για τον αγωνιστικό μετασχηματισμό που απαιτούν οι περιστάσεις – πρωτίστως γιατί τον κατασπατάλησες. Ακόμη  χειρότερα : δεν έχεις ούτε μια σοβαρή και συστηματική  εσωτερική αντιπολίτευση, για να γλυτώσεις τουλάχιστον από τους θεσιθήρες και καιροσκόπους που έλκει  η απουσία αρχών και κριτηρίων δράσης,  με την οποία πορεύεσαι  .