ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Κώστας Γαβράς : Ο Τσίπρας του θυμίζει Αλιέντε….

  
Τον εκτιμώ πολύ σαν σκηνοθέτη, είναι μια πραγματική ευφυϊα. Αλλά  δυστυχώς  εκτός  πεδίου δράσης  λέει  πράγματα  άνευ τεκμηρίωσης.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Κώστας  Γαβράς μίλησε για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι  διοικεί με  το 36,34%, πράγμα που θυμίζει τον Σαλβαδόρ Αλιέντε. 
Ο σκηνοθέτης όμως δε θυμήθηκε  ότι ο Αλλιέντε και οι παραστεκάμενοί του έπεσαν  θύμα των λεγκαλιστικών ψευδαισθήσεών τους, καθότι νόμιζαν ότι ο «φίλος» στρατηγός Πινοσέτ (επιλογή του ίδιου του Αλλιέντε) θα σεβόταν τον όρκο του και δεν θα έκανε πραξικόπημα…Δε θυμήθηκε ακόμη ότι ο Αλλιέντε βασιζόταν (βλακωδώς)  στο  ότι στη Χιλή και σε αντίθεση με όλες τις άλλες λατινοαμερικανικές χώρες, ουδέποτε είχε γίνει πραξικόπημα από την  ίδρυσή  της στις αρχές του 19ου αιώνα….
Ο Γαβράς  εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ακολουθώντας κι αυτός τον (περίεργο για να μην πω κατευθυνόμενο) συρμό, που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ ελεγχόμενο από μνημονιακούς εταίρους . Κοντολογίς : Εκτός από τους εντός των τειχών μνημονιακούς καιροσκόπους που έσπευσαν να διεισδύσουν στον ΣΥΡΙΖΑ  με την βαρύτατη ευθύνη της ηγετικής ομάδας, να έχει και έξωθεν έλεγχο από  μνημονιακούς παράγοντες !

Όσον αφορά την υπόθεση της δραχμής, εκεί ο καλός σκηνοθέτης αποδείχτηκε άσχετος :  Από πού κι ως που έβγαλε το συμπέρασμα ότι η δραχμή θα είναι  επιστροφή στο 1830 ή και στη παλαιολιθική εποχή; Από πού κι ως που θεώρησε καταστροφικό συμβάν  την υποτίμησή της το 1953; Απεναντίας,  η υποτίμηση εκείνη άνοιξε τα φτερά της εγχώριας παραγωγής και έφερε μια ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση .
Το μόνο καλό που είπε  ο Γαβράς ήταν τα περί  σαμποτάζ των γερμανικών προϊόντων. Το προσυπογράφουμε με τα δυο χέρια, αν και απαιτεί  χρόνο για να έχει αποτελέσματα.  Προέχει επομένως η άμεση και μετωπική ρήξη με τις λογικές της νεοαποικιοκρατίας…