ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Επιστροφή στον ρεαλισμό ή στον παραλογισμό;


Της Θεοδώρας Τζάκρη
ΑΥΓΗ 29.3.15

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση σύσσωμη δίνουν αδιαμφισβήτητα μια σκληρή μάχη με στρατηγική και όραμα για να αποφύγουν την παγίδα στραγγαλισμού της οικονομίας που έχουν στήσει οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της Ευρώπης, προκειμένου αφενός να καταστήσουν τη χώρα μας παράδειγμα προς αποφυγήν για όλες τις φυγόκεντρες αριστερές ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, αφετέρου να αποδυναμώσουν την πολιτική ηγεμονία του ΣΥΡΙΖΑ και να πετύχουν μεσοπρόθεσμα το πολυπόθητο regime change με τους εγχώριους καλοθελητές. Ή εναλλακτικά, μια συγκυβέρνηση «καλοθελητών» και «ρεαλιστών».
Το ερώτημα, λοιπόν, που πλανάται είναι πώς και με ποιον τρόπο η χώρα μας θα ξαναγίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, με εθνική κυριαρχία αντί μιας διαρκώς εκβιαζόμενης αποικίας χρέους που είναι σήμερα. Η απάντηση είναι προφανώς μέσω της επιστροφής στον ρεαλισμό. Πώς ορίζεται όμως ο ρεαλισμός, μια έννοια που τόσο πολύ χρησιμοποιείται από τους δανειστές και μέρος του πολιτικού συστήματος; Ας προχωρήσουμε σε μια ευσύνοπτη κατηγοριοποίηση.
Ρεαλισμός είναι να ρυθμίσεις - μειώσεις ένα χρέος που δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετηθεί και φυσικά η αποπληρωμή του με τις τρέχουσες συνθήκες δεν είναι βιώσιμο σχέδιο για την ελληνική οικονομία.
Ρεαλισμός είναι να μειώσεις τους δυσβάσταχτους φόρους για τα φτωχά και μεσαία εισοδήματα που σήκωσαν όλο το βάρος της προσαρμογής και δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν ή να ρυθμίζουν τις εξωπραγματικές οφειλές τους σε εκατοντάδες
δόσεις.
Ρεαλισμός είναι να τηρήσεις τις προεκλογικές σου υποσχέσεις και να αποκαταστήσεις την καταρρακωμένη εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα.
Ρεαλισμός είναι να διατηρήσεις τον ενεργειακό σου πλούτο και τις δημόσιες επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη. Καλοκάγαθοι επενδυτές που θέλουν να αναβαθμίσουν τις δημόσιες επιχειρήσεις δεν υπάρχουν. Ας το κάνουμε όπως και στη Γερμανία. Οι δημόσιες επιχειρήσεις αναπτύσσονται υπό δημόσιο έλεγχο και επεκτείνονται σε νέες αγορές.
Ρεαλισμός είναι ένα εθνικό και πατριωτικό σχέδιο ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας με οιονεί προτιμησιακό καθεστώς για τις εγχώριες επιχειρήσεις και όχι στραγγαλισμό των ελληνικών επιχειρήσεων για την εξυπηρέτηση των γερμανικών ανταγωνιστών τους.
Ρεαλισμός είναι να αποκαταστήσεις τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Ρεαλισμός είναι να σου επιτραπεί να έχεις εκ νέου κανονικό τραπεζικό σύστημα που βοηθάει στην ανάπτυξη της οικονομίας.
Η σημερινή κατάσταση της δυσπραγίας είναι δίχως άλλο μια γενική πρόβα από τους δανειστές για τη μάχη του Ιουνίου.
Είναι περισσότερο από προφανές ότι οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της Ε.Ε. μας επιβάλλουν με τις πολιτικές τους έναν διαρκή παραλογισμό και όχι την επιστροφή στον ρεαλισμό. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αντιδρούν και είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να αντιδρούν με τον δέοντα τρόπο. Ο ελληνικός λαός οφείλει να σταθεί στο ύψος της Ιστορίας του και να γίνει αυτό που πραγματικά είναι. Εάν όλη μας η δυναμική ως έθνος συνθλίβεται μπροστά σε ένα άδειο ΑΤΜ, τότε τα δεινά που έρχονται θα ωχριούν μπροστά σ' αυτά που ήδη βιώσαμε.