ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Για να «σφίγγουν»…οι Γερμανοί

Έχει χιλιοκαταγγελθεί για τη δράση της στον πόλεμο, έχει κατηγορηθεί από εξέχοντες πολίτες της (Γιόσκα Φίσερ) για την διαχρονική υπονόμευση της ευρωπαϊκής ενότητας, έχει διασωθεί από τους ίδιους τους αντιπάλους της από την  απολύτως δίκαιη ποινή  της οικοπεδοποίησης και πώλησης –  σχετικά δες άρθρο Σ. Στάλια «Ό,τι λησμονούν οι Γερμανοί ας το θυμόμαστε εμείς»

Και όμως η Γερμανία  «εκεί», στο παθιασμένο αυτοκρατορικό της όνειρο με το ποδοπάτημα των λαών του νότου. Οπότε το στήσιμό της στον τοίχο και η καταγγελία για τα πεπραγμένα της είναι ό,τι της αρμόζει.
Με το πνεύμα αυτό η  Ρωσική Βουλή αποφάσισε σύσταση ομάδας εργασίας  για την εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν στη Ρωσία από τη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα  (Left. gr) η πρωτοβουλία είναι μια άμεση απάντηση στις εμπορικές κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, για την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία το Μάρτιο αλλά και για τη συνεχή υποστήριξη των αυτονομιστών μαχητών στην Ανατολική Ουκρανία

«Στην πράξη, η Γερμανία δεν κατέβαλε τίποτα στην ΕΣΣΔ για το κύμα της καταστροφής και της βαρβαρότητας κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο Μιχαήλ Degyaterov, βουλευτής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας, ο οποίος έχει προτείνει την ομάδα εργασίας