ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Χωμενίδης εναντίον Τσίπρα


Eίπε στο facebook  ο  συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης για τη συγκίνηση  του  Αλέξη Τσίπρα  κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή  :
«Ο Περικλής πάντως δεν δάκρυζε. Ούτε ο Ελευθέριος Βενιζέλος δάκρυζε. Ούτε ο Ηλίας Ηλίου (sic!) δάκρυζε. Ούτε καν ο Άρης Βελουχιώτης. Η Μάρθα Βούρτση δάκρυζε. Κι ο Νίκος Ξανθόπουλος. Κι ο Κώστας Πρέκας».

Πρώτον, θεωρώ πιο προσβεβλημένους από τις δηλώσεις του Χωμενίδη  την Μ. Βούρτση, τον Ν.Ξανθόπουλο, τον Κ.Πρέκα, από ό,τι τον Τσίπρα :  Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, ως ηθοποιοί  δάκρυζαν στα πλαίσια κάποιων ρόλων, επομένως ας κριθούν οι ρόλοι και η ερμηνεία αυτών των ρόλων από τους ίδιους. Ουδείς λόγος υπάρχει  για να εκτίθενται στη δημόσια συζήτηση   ως η απόλυτη μπαναλιτέ.
Δεύτερον, αν ο ΧΧ ήθελε να καταλογίσει επιτήδευση και θεατρινισμό στον Τσίπρα στη συγκεκριμένη φάση, ας το έλεγε ευθέως. Αλλιώτικα θα πρέπει να συμβιβαστεί με την πιθανότητα ενός λαϊκού ηγέτη που μπορεί να αισθάνεται συγκίνηση και να μην την καταπνίγει – όπως διάφοροι γραβατοφόροι φλούφληδες της Εσπερίας , εάν φυσικά υποθέσουμε ότι διαθέτουν εκτός από ψυχρό επαγγελματισμό και αποθέματα συναισθήματος.
Τρίτον,  η απόσταση ανάμεσα στα εν οίκω κλάματα  και στην  εν δήμω στάση του ΧΧ (Τα εν οίκω μη εν δήμω, έλεγε κάποιο γνωμικό) ουδόλως μας ενδιαφέρει . Και φυσικά δεν  αποτελεί επιχείρημα υπέρ ή κατά ορισμένης δημόσιας συμπεριφοράς, του Τσίπρα ή οποιουδήποτε άλλου