ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΓΙΟΚ της Μάλτας

Δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Μάλτας Έντουαρντ Σικλούνα :

«Γερμανία και Ολλανδία είναι έτοιμες  να αφήσουν την Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη»
«Δυστυχώς για την Ελλάδα, δεν ξέρουν πώς λειτουργούν οι κανόνες και το Eurogroup», ανέφερε σε συνέντευξή του πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup.
«Είναι πολύ νέοι και αυτό είναι μειονέκτημα γι' αυτούς» δήλωσε, αναφερόμενος στη νέα  ελληνική κυβέρνηση..
«Νομίζω πως έχουμε φθάσει σε ένα σημείο που θα πουν στην Ελλάδα "εάν στ' αλήθεια θέλεις να φύγεις, φύγε". Και νομίζω ότι το εννοούν, διότι η Γερμανία, η Ολλανδία και άλλοι θα είναι σκληροί και θα επιμείνουν η Ελλάδα να ξεπληρώσει την αλληλεγγύη που επέδειξαν τα κράτη-μέλη», τόνισε ο Μαλτέζος υπουργός.

ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Μερικοί τείνουν να πιστέψουν τα ψέματά τους, εάν τα πολυεπαναλάβουν…Όμως το «κατά συνθήκην ψέμα»  περί «ανηκέστου βλάβης της Ευρωζώνης αν φύγει η Ελλάδα», όπως το περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, έχει αρχίσει να αποδομείται  ευρέως, οπότε  τα αφεντικά  είναι έτοιμα να πούνε: «Σας καταδικάζουμε σε εξορία».  Εμείς, αν είχαμε balls, θα έπρεπε να τους πούμε  ό,τι είπε ο Αρχαίος φιλόσοφος που εξορίστηκε : «Σας καταδικάζω να στερηθείτε της παρουσίας μου»...

Προτείνω να κρατήσουμε σαν «φυλακτό» τις παρακάτω σκέψεις :

 Να επιστρέψουμε στη δραχμή στην ισοτιμία 340 προς 1, να κηρύξουμε επαόριστο παύση της εξυπηρέτησης του χρέους, να  χρησιμοποιήσουμε τα ευρώ των τραπεζών ως συναλλαγματικό απόθεμα, να κάνουμε σαρωτική καμπάνια υπέρ των ελληνικών προϊόντων και ιδιαίτερα αυτών με υψηλή προστιθέμενη αξία, να προσφύγουμε άμεσα στη Ρωσσία και στην Κίνα για υποστήριξη,  να κηρύξουμε παραγωγική πανστρατιά , να καλέσουμε άνεργους, ημιαπασχολούμενους και συνταξιούχους σε μια κίνηση συνεργασίας με στόχο τη παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών άμεσης ωφέλειας. Να επανασυνδεθούμε άμεσα και «σιαμαία», με αμυντικούς και οικονομικούς δεσμούς, με την Κύπρο…..