ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

H Koμισιόν κλείνει τις Κυπριακές Αερογραμμές


 Η είδηση :
«….Το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Παρασκευής ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μετά και την αρνητική απόφαση της Κομισιόν, οι οποία καθιστά τις ενισχύσεις που δόθηκαν από το κράτος στην εταιρεία «ασυμβίβαστες»…..»
 Οπαδός του Ευρωπαϊσμού σήκω-πάνω-κάτσε-κάτω δεν είμαι, αλλά δεν είμαι και οπαδός  του εθνικού αναχωρητισμού , της απομόνωσης από τον φυσικό,  γεωγραφικό, οικονομικό και πολιτιστικό χώρο, που είναι η ευρύτερη Ευρώπη για την Ελλάδα και την Κύπρο. Δηλαδή είμαι οπαδός του «κριτικού Ευρωπαϊσμού» και υποστηρικτής της ιδέας ότι οι  ευρύτερες δυνάμεις της Αριστεράς και της Δημοκρατίας πρέπει να ενστερνίζονται αυτό το πνεύμα :  Να μην είναι δουλικές αλλά να μην είναι και Εθνικά αυτιστικές.
Με το παραπάνω ιδεολογικό πρίσμα μπορώ να βλέπω την απόφαση της Κομισιόν :  
Της Κομισιόν που δεν δικαιούται δια να ομιλεί, καθώς ανέχθηκε στις αρχές του 2013 την πρωτοφανή επίθεση εναντίον του τραπεζικού συστήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας !
Τότε, με μια πούρα κρατιστική παρέμβαση, προκάλεσαν αφάνταστη ζημιά στην οικονομία της χώρας. Τώρα  το παίζουν εκπρόσωποι της ελεύθερης αγοράς, ακυρώνοντας τον ίδιο το ρόλο του Κράτους, που αν δεν είναι παρεμβατικός είναι απλώς ένα τίποτα…   

Προφανώς είναι απύθμενο : Το μέγεθος της υποκρισίας των μεν και της βλακείας των δε που  συναποκλείουν – ιδεολογικά και πρακτικά- την λειτουργία  του Εθνικού  Κράτους και συγκεκριμένα των μικρών κρατών – σιγά μη τολμούν να τα βάζουν με τα μεγάλα !  Αυτό ακριβώς το κράμα βλακείας και υποκρισίας κάνει  επείγουσα  μια ιδεολογική αντεπίθεση  με θέμα ένα νέο πολιτικό συμβόλαιο Εθνικών Κρατών και αγορών  στον ευρωπαϊκό χώρο. Να σταματήσει επί τέλους ο στείρος αρνητισμός και το «βλέποντας και κάνοντας» για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις….