ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Η Ριζοσπαστική Οικολογία για την εκλογική μάχη της 25.1.15

Στις 25 Ιανουαρίου η  αναμέτρηση ανάμεσα στις αντιμνημονιακές δυνάμεις και στους “συμμορφούμενους  προς τις υποδείξεις” της γερμανικής Ευρώπης θα είναι σκληρή. Η  αναμέτρηση   προφανώς  θα ενταθεί  , όταν  η  νέα κυβέρνηση με  τον ΣΥΡΙΖΑ υλοποιήσει  τις εξαγγελίες της.
Σε αυτή τη μεγάλη, υπαρξιακή καμπή για τη χώρα ,  ψηφίζουμε  ΣΥΡΙΖΑ με την ίδια αποφασιστικότητα που είχαμε  στις  προηγούμενες αναμετρήσεις… Γιατί επιμένουμε αταλάντευτα και χωρίς θεσιθηρική  ιδιοτέλεια  στην  υπεράσπιση  των περιβαλλοντικών αγαθών και της ποιότητας ζωής,  που δεινοπάθησαν  μέσα στο μνημονιακό καθεστώς. Γιατί  επιμένουμε  στην κριτική του Οικονομισμού, της συμβατικής ανάπτυξης  και των παλαιοκομματικών μεθοδεύσεων  στην  πολιτική σκηνή , που διασπείρουν  δυσπιστία,  απογοήτευση και  κυνισμό στην ευρύτερη κοινωνία.
Με αυτό το σκεπτικό και με αγωνία για την  αποτελεσματικότητα  και τη δημοκρατική φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούμε παρά να  σημειώσουμε την    υποεκπροσώπηση της ριζοσπαστικής Οικολογίας  στα ψηφοδέλτιά  του καθώς και την συρροή  ατόμων με περιορισμένο ή και αντίπαλο έργο στον  αντιμνημονιακό αγώνα της τελευταίας πενταετίας.   Έχουμε τη γνώμη ότι η σχέση με επαμφοτερίζοντα σχήματα και μέσω αυτών με διεθνείς παράγοντες πολλαπλά  επικοινωνούντες  με τη Νέα Τάξη,  θα προσθέσει ελάχιστο κύρος και πολύ περισσότερο κίνδυνο στις καταστατικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ : Του οποίου η διεύρυνση  - επιθυμητή και από μας -  δεν μπορεί να ισοδυναμεί με το «ξεχείλωμα» των αρχών και των κριτηρίων , που συνιστούν οργανικό  στοιχείο  μιας δημοκρατικής και οικολογικής Αριστεράς

Αντώνης Ανδρουλιδάκης, συγγραφέας
Άκης Ασπρογέρακας,  Αρχιτέκτων
Γιάννης Σχίζας, Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάϊο του 2012 με τους Οικολόγους Ριζοσπάστες
Ελένη Αλεξοπούλου, Δημοτική Σύμβουλος
Νίκος Ζαχείλας, Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του  2012 με τους Οικολόγους Ριζοσπάστες
Νίκος Βρεττός, Μουσικός
Νίκος Στεφανής,  Μέλος περιβαλλοντικών κινήσεων Β.Ελλάδας
Δέσποινα Σπανούδη, Στέλεχος Περιφερειακής Παράταξης
Κώστας Φωτεινάκης, Στέλεχος Οικολογικών Κινήσεων
Στέλλα Μάνζο, Σπουδάστρια, Ιταλία