ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΚΙΔΗΣΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ;


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Σημείωση Οικονικής για δυο ιστορικά ρεκόρ : Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κέρδισε τις εκλογές του 1928 με 71%. Ο ΓΑΠ έπεσε από το  44%  στο  4%.

Καμία απολύτως δημοσκόπηση δεν έχει δώσει στο ΚΙΔΗΣΟ, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, ποσοστό που να υπερβαίνει το 3% επιτρέποντάς του έτσι να αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπησηΗ παταγώδης μέχρι στιγμής αποτυχία του -δημοσκοπική μόνο, υπογραμμίζουμε- να εμφανίσει δυναμική εισόδου στη Βουλή απέτρεψε όλα τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν οικειοθελώς παροπλιστεί ή εσκεμμένα παραγκωνιστεί από τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο να είναι υποψήφιοι με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου. Οπως είναι αυτονόητο, αυτό περιορίζει ακόμη περισσότερο την πολιτική επιρροή του ΚΙΔΗΣΟ. Το ερώτημα τίθεται εκ των πραγμάτων. Υπάρχει περίπτωση να πάρει το ΚΙΔΗΣΟ πάνω από 3% και να μπει στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις είναι αποκαρδιωτικές για τον Γιώργο Παπανδρέου;
Ο ίδιος υποκρίνεται ότι είναι ο μόνος που έχει βαθύτατη την πεποίθηση πως το κόμμα του θα μπει οπωσδήποτε στη Βουλή. «Η παρουσία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Βουλή θα επιβάλει τη συνεργασία!» απεφάνθη μάλιστα μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στη Λάρισα.
Ούτε που έχει περάσει από το μυαλό του δηλαδή ότι ακόμη και αν το ΚΙΔΗΣΟ έμπαινε στη Βουλή, κανένας πολιτικός ηγέτης άλλου κόμματος δεν θα ήθελε με τίποτα να συνεργαστεί με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον άνθρωπο που προσχεδιασμένα οδήγησε την πατρίδα μας στο επονείδιστο καθεστώς της μνημονιακής υποτέλειας!
«Τώρα ήρθε η σειρά μας!» κραύγασε στη Λάρισα ο Γιώργος Παπανδρέου. «Αν οι εμπρηστές της χώρας δεν την είχαν οδηγήσει στην πορεία προς το χάος την περίοδο 2004-2009, δεν θα χρειαζόμασταν κανένα πρόγραμμα στήριξης» είπε, ρίχνοντας δηλαδή αποκλειστικά στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή την ευθύνη για το δημόσιο χρέος! «Αν το 2010 τα άλλα κόμματα είχαν στηρίξει τις πατριωτικές επιλογές μας αντί να τις πολεμούν λυσσαλέα, σήμερα η Ελλάδα θα είχε ήδη βγει από την κρίση» ισχυρίστηκε.
Ο Γιώργος αποδεικνύεται αμετανόητος. Τολμά να αποκαλεί... «πατριωτικές επιλογές» το επαίσχυντο Μνημόνιο και την οικονομική εξαθλίωση του ελληνικού λαού που συνεπέφερε! Μέμφεται τα κόμματα που αντιστάθηκαν στην οικονομική υποδούλωση της Ελλάδας! Τα κατηγορεί ότι «πολέμησαν λυσσαλέα» το Μνημόνιο αντί να το... στηρίξουν!!! Αποδεικνύεται όντως Ηρακλειδεύς του Μνημονίου και με απίστευτο θράσος ζητάει από τον ελληνικό λαό να τον ψηφίσει τον ίδιο, εγκρίνοντας έτσι και διά της ψήφου του την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας και τη δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων σε ποσοστό... 30% και πάνω!
Ελπίζουμε και ευχόμαστε τα εκλογικά αποτελέσματα να αποτελέσουν συν τοις άλλοις και τον πλήρη διασυρμό του Γιώργου Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός του 44% του 2009 να αποτύχει να πιάσει το...3% (!!!) 4 χρόνια και 4 μήνες αργότερα, στις βουλευτικές εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής!
Ετσι κι αλλιώς, είτε μπει στη Βουλή το ΚΙΔΗΣΟ είτε όχι, ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να είναι ο μοναδικός δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός με 44% που την επόμενη φορά που παρουσιάστηκε ως υποψήφιος έχασε πάνω από... 40 (!!!) εκατοστιαίες μονάδες και δεν πήρε ούτε το... 4%! Μπει δεν μπει στο Κοινοβούλιο, ο προσωπικός διασυρμός του δεν αλλάζει, ούτε μειώνεται. Απλώς, αν μπει στη Βουλή, θα χαίρει βουλευτικής ασυλίας καλού κακού, γιατί σε αυτήν τη χώρα δεν ξέρει κανείς πότε και από πού του 'ρχεται!
Η αλήθεια είναι πως ούτε οι δικοί μας φόβοι έχουν καθησυχαστεί ότι αποκλείεται να υπερβεί το ΚΙΔΗΣΟ το 3%. Βασανιστικές θα είναι οι επόμενες δέκα μέρες που απομένουν ως τις εκλογές και για το ζήτημα αυτό. Το επώνυμο Παπανδρέου περνάει ακόμη στους συνταξιούχους, της επαρχίας ιδίως. Αυτό δεν ενέχει τίποτα το υποτιμητικό για τους απόμαχους της δουλειάς στην ύπαιθρο. Απλώς αυτοί έχουν τα προς το ζην από τον μπαξέ ή το χωράφι, σε πλήρη αντίθεση με τους ομολόγους τους της Αθήνας. Θα δούμε τι θα κάνουν στην πράξη, τι ψήφο θα ρίξουν. Σε δέκα μέρες θα ξέρουμε. Είναι βέβαιο πάντως ότι το γλίσχρο μονοψήφιο ποσοστό του ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου θα προκαλέσει άγρια χαρά στο 95% τωνΕλλήνων και πάνω που θα τον έχουν εκδικηθεί με την άρνησή τους να τον ψηφίσουν. Οπως και να το κάνουμε όμως, η εκδίκηση αυτή θα εκτιμηθεί ως ολοκληρωμένη μόνο αν ο Γιώργος Παπανδρέου γίνει... εξωκοινοβουλευτικός άνδρας, όπως ο Γιώργος Καρατζαφέρης! Ιδωμεν...
*Δημοσιεύθηκε στο ΄΄ΕΘΝΟΣ'' την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015